UPDATE! De la publicarea acestui articol, autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, pe listă figurând şi România, informează site-ul greekcitytimes.com. Lista completă: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia.

Miercuri, 21 mai, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Vacanță în Grecia, începând cu 1 iulie. Vești bune pentru iubitorii de călătorii care plănuiesc o vacanță în acest an în Grecia. Sezonul turistic în această țară va reîncepe din 15 iunie, iar zborurile internaţionale vor fi reluate de la 1 iulie, a anunțat, miercuri, Guvernul de la Atena.

Vacanță în Grecia: sezonul se deschide la 15 iunie. Cursele aeriene se reiau de la 01 iulie

Hotelurile se redeschid pe 15 iunie în Grecia, iar turiştii din unele ţări vor putea ajunge pe teritoriul ţării. Totodată, cursele aeriene spre Grecia vor fi reluate de la 1 iulie.

Turiştii vor fi supuşi în mod aleatoriu la teste pentru depistarea Covid-19 şi vor fi respectate “protocoalele generale de sănătate”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Va fi publicată o listă a țărilor ai căror cetăţeni vor putea ajunge în Grecia

Ministrul Turismului, Harry Theoharis, a comunicat că lista ţărilor ai căror cetăţeni vor putea ajunge în Grecia va fi anunţată la sfârşitul lunii mai. Lista va fi realizată pe baza “criteriilor epidemiologice”, a subliniat ministrul Turismului.

Pe lista iniţială vor fi ţările din Balcani, ţările baltice, Germania şi state din vecinătatea Greciei, precum Republica Cipru şi Israel.

Persoanele care ajung în Grecia nu vor fi plasate automat în carantină, dar autorităţile au dreptul de a efectua teste pentru coronavirus prin sondaj.

Vezi și – #FlawlessCrete: O altfel de vacanță în Grecia

Sursa: Mediafax/Associated Press

Lifestyle & Leisure News

2 Replies to “Vacanță în Grecia, începând cu 1 iulie. Anunțul așteptat de iubitorii de călătorii”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *