Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă că difuzează în întregime, de Ziua Naţională, seria „Who is Romania”, scrisă şi prezentată de istoricul şi realizatoarea britanică Tessa Dunlop pentru Institutul Cultural Român din Londra.

Vizualizate de mai mult de 650.000 de ori şi ajungând la 2,3 milioane de oameni, cele şase episoade difuzate pe parcursul toamnei s-au dovedit foarte populare cu publicul românesc şi internaţional şi au fost preluate, printre altele, de către Tate, London Philharmonic Orchestra, Prinţul de Wales, Familia Regală a României, Penguin Random House, Centre Pompidou, Europeana.

Seria „Who is Romania” – o descoperire a României

Episoadele, care pot fi vizionate pe pagina de Facebook a ambasadei, invită publicul să-i redescopere pe Ştefan cel Mare: Domn al Moldovei, ctitor al mănăstirilor pictate, parte a patrimoniului cultural UNESCO; Regina Maria a României: prinţesă născută în Marea Britanie, eroină în Primul Război Mondial şi celebritate a epocii; George Enescu: muzician şi compozitor recunoscut la nivel mondial; Nicolae Grigorescu: fondatorul picturii moderne româneşti; Mihail Sebastian: renumit dramaturg şi scriitor evreu; Constantin Brâncuşi: patriarh al artei moderne.

Vezi și: VERANDA MALL INTRĂ ÎN SPIRITUL SĂRBĂTORILOR: SPIRIDUȘII ȘI MOȘ CRĂCIUN ÎI ÎNCÂNTĂ PE CEI MICI CU O SERIE DE POVEȘTI DE CRĂCIUN

Ambasada a postat şi un mesaj de 1 Decembrie în care îi îndeamnă pe români să fie uniţi, solidari, curajoşi şi puternici.

„Astăzi, de ziua României, românii sărbătoresc reîntregirea țării, dobândită în urma unor sacrificii uriașe, sărbătoresc națiunea şi patria.
România este acasă și de aceea, oriunde s-ar afla, românii duc cu ei, sufletește, o bucățică din țara lor şi, mai ales astăzi, se gândesc cu intensitate și emoție la acasă, la persoanele și locurile dragi. Pandemia a amânat pentru mulți bucuria revederii cu cei dragi, dar reîntâlnirea va fi cu atât mai frumoasă.
Așa cum România, în cei 102 ani ai săi, a luptat având clară direcția apartenenței la valorile civilizației europene, reconfirmată prin dobândirea calității de membru al Uniunii Europene și al NATO, fiecare dintre noi să ne regăsim energia interioară, determinarea și curajul să tindem și să lucrăm împreună pentru România pe care ne-o dorim. Să fim uniți, să fim solidari, să fim curajoși, să fim puternici! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”
, se arată în mesaj.

News

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.