Bogdan Medvedi, fostul lider al trupei MAXIM, ne-a fredonat versurile lui Sting în timp ce am discutat despre fragilitatea unui 2020 dificil, dar și despre muzică, artă și izolare. Am aflat de la Bogdan că lecțiile acestui an ne-au învățat pe toți că nu avem nevoie de prea multe ca să fim fericiți, dar și că muzica se dovedește adesea vindecătoare. De ce Heal The World a lui Michael Jackson este piesa perfectă pentru finalul de an, dar și care sunt planurile lui Bogdan Medvedi pentru 2021 puteți afla într-un nou interviu flawless.

Bogdan Medvedi

Cum a ajuns muzica parte din tine și care e prima ta amintire muzicală?

Bogdan Medvedi: Cred că muzica a făcut mereu parte din mine, chiar și când mama aproape că mă obliga să merg la cursurile de pian și eu nu voiam, pentru simplul fapt că era „prea departe”, mai exact 15 minute de mers pe jos, care la acea perioadă mi se păreau un chin. 🙂

Totuși, prima mea amintire muzicală începe pe la vârsta de 15-16 ani, când l-am descoperit pe Michael Buble. Îmi amintesc că-i ascultam toate albumele, mă uitam la toate interviurile cu el și îi imitam și mișcarea scenică. Ba mai mult, mă și îmbrăcam în costum ca să semăn cât mai mult cu el.

Dacă ar fi să alegi o singură piesă pentru a descrie anul 2020, care ar fi aceea?

Bogdan Medvedi: Piesa prin care aș descrie eu anul 2020 ar fi Fragile, de la Sting, care are un text foarte potrivit pentru vremurile zbuciumate pe care le trăim.

•• On and on the rain will say

How fragile we are, how fragile we are ••

Fragile, Sting

Cum ai resimțit perioada de izolare și ce ți-a lipsit cel mai mult?

Bogdan Medvedi (B. M.): Perioada de izolare a fost grea, ciudată, dar cu toate astea mi-a deschis ochii din mai multe perspective. Am învățat că noi, oamenii, nu avem nevoie de multe ca să fim fericiți, deși mereu alergăm ca într-o cursă după lucruri care într-un final nu contează absolut deloc, lucruri care expiră și care se consumă. Uităm să trăim și să ne bucurăm de ceea ce contează cu adevărat. Asta cred că e cea mai importantă lecție pe care am însușit-o din plin.

Pe lângă asta, am reușit să-mi adun sentimentele și trăirile și să le așez pe note și în versuri, ca să le exprim prin muzica mea.

Cel mai mult mi-au lipsit familia, concertele de care îmi este atât de dor și întâlnirile cu prietenii mei de la Iași.

Citește și: Anghel Damian…

Ai avut parte și de experiențe pozitive, neașteptate, în această perioadă?

B. M.: Bineînțeles! Este anul în care am reușit să scriu prima mea piesă și să îmi încep mult așteptatul proiect solo, la care visam de când am ieșit din MAXIM.

Bogdan Medvedi

Ce fredonezi când ai nevoie de un plus de veselie și motivație? Dar atunci când vrei să evoci o amintire?

B. M.: Atunci când am nevoie de motivație, mă rog. Consider că nu există un medicament sau un leac mai bun pentru suflet și minte.

Iar atunci când vreau să evoc o amintire, fredonez Ale taleee, ale taleee, sărutări criminale 🙂 și simt cum „întineresc” subit și mă întorc la perioada în care mă bucuram ca un copil la fiecare concert pe care-l aveam.

Dacă ai avea ocazia de a apărea pe scenă alături de un artist internațional, ce piesă ai alege și alături de cine ai cânta?

B. M.: Mi-ar plăcea sa fiu pe aceeași scena cu Stevie Wonder și să cântam împreună Overjoyed, care este una dintre piesele mele preferate.

Care este cea mai amuzantă amintire muzicală pe care o ai?

B. M.: Cea amuzantă amintire muzicală pe care o am este de când am fost la Te cunosc de undeva cu MAXIM și am fost deghizați în Akcent. Îmi amintesc că am avut și perucă, eram îmbrăcați fix cum se îmbrăcau băieții de la Akcent și nu mai puteam de râs când ne uitam unii la alții. 🙂

Bogdan Medvedi

La finalul lui 2020, să învățam să fim mai buni unii cu alții și să-i ajutăm mereu pe cei care au mai puțin decât noi.

Bogdan Medvedi

La finalul unui 2020 dificil, ne-ar prinde bine să ascultăm…

B. M.: Cred că ar fi potrivit să ascultăm Heal The World, de la Michael Jackson, și să învățam să fim mai buni unii cu alții și să-i ajutăm mereu pe cei care au mai puțin decât noi.

Ce vești bune aștepți în 2021 și ce surprize ne pregătești?

B. M.: În 2021 aștept marea veste că ne putem întoarce la viețile noastre și ne putem îmbrățișa din nou fără nicio reținere. În anul care vine, pregătesc multe piese scrise cu sufletul. 🙂

Citește și: EMAA…

Bogdan Medvedi

Cum vei petrece perioada sărbătorilor și ce muzică vei asculta?

B. M.: Sărbătorile le voi petrece cu familia, așa cum fac în fiecare an, și bineînțeles că voi inunda casa cu multe colinde de Crăciun!

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Bogdan Medvedi: Nu avem nevoie de multe ca să fim fericiți”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.