Toată iarna ne dorim apropierea verii, pentru a putea sta la soare, dar și pentru a ne bronza frumos și uniform. Bronzul ne dă un aspect și un vibe sexy, ne face imperfecțiunile să dispară și tenul să strălucească. Parcă ne și întoarcem cu un pic de atmosferă de concediu, la birou, dacă avem un bronz frumos la purtător. Chiar dacă ne dorim un bronz frumos și piele sărutată de soare, știm deja că protecția împotriva razelor UVA/UVB este esențială. Însă de ce și mai ales cum alegem crema de protecție solară?

De ce se spune că soarele este periculos?

Mai e cineva care nu știe că razele soarelui pot fi nocive, veți spune? Chiar dacă informarea din ultimii ani a atras atenția că expunerea la soare poate fi periculoasă pentru sănătate și reprezintă un factor de risc în apariția cancerului de piele, obiceiurile se schimbă greu. Studiile arată că ne confruntăm cu o creștere a cazurilor de arsuri apărute în urma expunerii la soare. Asta, în ciuda creșterii numărului de produse de protecție solară disponibile la tot pasul. Poate că nu toți știu să aleagă corect crema de protecție solară…

Tu știi cum să alegi crema de protecție solară?

Cum alegem?

Crema de protecție solară este importantă. Ea nu reprezintă un moft, ci o adevărată necesitate, atât în vacanță, cât și ca produs de uz zilnic, dacă ne expunem la soare. Și fiecare dintre noi e dator să aleagă produsul potrivit pentru pielea lui. Pentru că da, suntem datori față de noi înșine cu protecție și îngrijire.

Produsele se aleg în funcție de fototip, după cum urmează. Persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare, cu ochi albaștri sau verzi și păr natural blond sau roșcat reprezintă fototipul 1 și trebuie să aleagă cel mai înalt nivel de protecție solară. Aceste persoane sunt predispuse la arsuri solare și nu prea se bronzează de fel. La fel trebuie să procedeze și cei cu fototip 2: cu piele deschisă, ochi albaștri sau verzi, care se bronzează greu.

Printre noi se numără însă și oameni puțin mai norocoși decât aceștia. Fototip 3 au cei cu tenul mediu, păr șaten și ochi căprui. Ei fac arsuri solare, dar se bronzează apoi treptat și uniform. Pentru aceștia e ideală crema de protecție solară cu nivel de protecție înalt sau mediu. La fel stau lucrurile și pentru cei cu fototip 4: ten creol, păr șaten sau brunet și ochi căprui sau negri. Ei fac mai greu arsuri solare și se bronzează mai ușor.

Crema de protecție solară cu factor mediu este ideală pentru cei cu fototip 5. Ne referim aici la persoanele cu pielea maro-închisă, cu părul brunet și ochii negri sau căprui. Aceștia fac rar arsuri solare și se bronzează rapid. La produse de protecție cu factor mediu sau scăzut se scăzut se pot gândi doar persoanele cu pielea închisă și părul brunet (fototip 6), cei care nu se ard niciodată și a căror piele nu suferă de deshidratare după expunerea la soare. Iar toți trebuie să țină cont de faptul că există un nou dușman, alături de razele UVA și UVB. Vorbim despre razele infraroșii (IR), care pătrund în profunzime în straturile dermei. Crema de protecție solară trebuie să le facă față și acestora.

Citește și: Ce este dermapen?

Ropharma lansează în România linia solară Verattiva

Noutăți pe piața românească

Ropharma, partener Specchiasol, a lansat în România gama de produse solare Verattiva Sole,  prima linie solară care protejează pielea de razele UVA, UB, IR și radicalii liberi datorită formulei sale. Gama Verattiva Sole conține emulsie spray pentru protecție înaltă SPF 50, SPF 30 sau SPF 15, emulsie spray pentru intensificarea bronzului SPF 6, dar și produse care au proprietatea de a trata pielea după o lungă perioadă de expunere la razele solare. Printre acestea se numără gelul de duș și balsamul pentru corp.

Citește și: Ce înseamnă o cremă de față bună?

Indiferent ce variantă alegeți și de la ce producător, amintiți-vă că cel mai bun prieten al pielii voastre vara este crema de protecție solară.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.