Planeta Marte este, începând de astăzi, o destinație accesibila oricui. Dacă te-ai visat astronaut, un explorator al lumilor îndepărtate, află că poți ajunge pe Marte. Deocamdată, doar cu… numele.

Deşi vor trece mai mulţi ani până când omul va păşi pe Marte, NASA a invitat recent publicul să-şi înscrie numele pentru a fi trimis pe Planeta Roşie.

Cum ajunge numele tău pe Marte

Potrivit informațiilor transmise de Agenția Spațiala Americană, numele vor fi stocate pe microcipuri, care vor fi apoi transportate pe Marte în cadrul unei misiuni prevăzute a fi lansată în iulie 2020 şi care ar urma să amartizeze până în februarie 2021.

Misiunea nu va avea echipaj uman, urmând să fie trimis un rover cu obiectivul de a căuta semne ale unor forme de viaţă microbiene care ar fi putut exista în trecut, precum şi de a caracteriza geologia şi climatului planetei, a colecta mostre şi a pregăti calea pentru explorarea cu echipaj uman, a precizat NASA într-un comunicat de presă.

“Întrucât suntem pe punctul de a lansa această misiune istorică pe Marte vrem ca toată lumea să facă parte din această călătorie de explorare”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate (SMD) din cadrul NASA, cu sediul în Washington.

Roverul Curiosity pe suprafața planetei Marte
Roverul Curiosity, pe suprafața planetei Marte

Când se reiau misiunile cu echipaj uman

Iniţiativa de a trimite numele oamenilor doritori pe Marte face parte dintr-o campanie a NASA de promovare a multiplelor misiuni preconizate să se desfăşoare ca parte a iniţiativei ”de pe Lună pe Marte”.

NASA plănuieşte să reia misiunile cu echipaj uman pe Lună până în 2024, să desfăşoare în continuare explorări ale suprafeţei selenare şi să folosească experienţa acumulată pentru a trimite oameni pe Marte în perioada 2030.

Persoanele care îşi vor înscrie numele pe o pagină de internet dedicată până la 30 septembrie vor primi drept suvenir un tichet de îmbarcare şi vor obţine, de asemenea, puncte de “fidelitate” pentru fiecare zbor şi având posibilitatea de a se califica pentru a obţine embleme digitale ale misiunilor spaţiale, care vor putea fi descărcate de pe site.

Dacă vrei ca numele tău să ajungă pe Marte, te poți înscrie aici. 

surse documentare: Agerpres/AFP

How to...

12 Replies to “Vrei să ajungi pe Marte? Nimic mai simplu: trimite-ți numele la NASA”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *