Leonard Cohen a fost, fără doar și poate un romantic incurabil. Pe lângă muzica sa, celebrul muzician canadian a lăsat umanității o serie de scrisori adresate muzei sale Marianne Ihlen.

Dă play și citește mai departe

Colecţia de scrisori de dragoste adresate de Leonard Cohen muzei sale Marianne Ihlen, va fi scoasă la licitaţie luna viitoare, la doi ani după decesul celor doi.

Leonard Cohen a fost inspirat de Mariane Ihlen atunci când a compus melodia ”So Long, Marianne”

Colecţia, care conține nu mai puțin de 50 de scrisori adresate de Cohen lui Marianne, documentează povestea de dragoste a celor doi în anii ‘1960 şi începutul carierei înfloritoare a artistului.

Potrivit casei de licitaţii Christie’s,  scrisorile urmăresc evoluția lui Leonard Cohen de la statutul de poet aspirant la cea de cantautor celebru.

 

Leonard Cohen și Marianne Ihlen, o poveste de dragoste începută pe o insulă grecească

Cei doi s-au întâlnit pe insula grecească Hydra în 1960. Ilhen, de origine norvegiană, l-a inspirat pe muzician să compună câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale sale printre care ”Bird on a Wire”, ”Hey, That’s No Way to Say Goodbye” şi ”So Long, Marianne”.

Scrisorile au timbre poştale din Hydra, Montreal, Londra, New York şi Tel Aviv şi au continuat să fie trimise şi în decada 1970, la mai mulţi ani după ce relația dintre cei doi a luat sfârşit. Scrisorile au fost scoase la vânzare de familia lui Ihlen.

Într-o epistolă datată decembrie 1965, Leonard Cohen i se adresa iubitei după o ceartă: A mai rămas scânteia pasiunii dintre noi?”. Într-o scrisoare din februarie 1967, Cohen îi povestește iubitei sale despre primul său concert important: ”Am cântat în New York pentru prima dată seara trecută la un mare concert de binefacere”.

Scrisorile semnate de Leonard Cohen adresate muzei sale, Marianne Ilhen. Scrisorile vor fi scoase la licitație.
Scrisorile lui Leonard Cohen adresate muzei sale, Marianne Ilhen

“Dragoste infinită, ne revedem pe drum”

Marianne Ihlen a decedat de leucemie, în iulie 2016, la vârsta de 81 de ani. Într-o scrisoare pe care muzicianul i-a adresat-o pe când aceasta era bolnavă, Cohen a scris: ”Dragoste infinită, ne revedem pe drum”.

Leonard Cohen, care suferea de asemenea de leucemie, s-a stins în noiembrie 2016, la vârsta de 82 de ani.

Scrisorile vor fi vândute în loturi individuale, fiecare cu valori cuprinse între 300 şi 12.000 de dolari. Licitaţia se va desfăşura online în perioada 5-13 iunie, a mai anunțat Casa de licitații Christie’s din New York.

Vezi și: Chania, Creta: Vacanță în Grecia 2019

sursa documentare: Agerpres/Reuters

sursa foto: FB/onlineonly.christies.com

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *