Nu am fost niciodată mare fan al serialelor tv. Sigur, am crescut văzându-l pe Al Bundy cum întinde bani copiilor și nevestei și îmi răsună încă melodia în gânduri. La Pro Tv, Xena și Hercules dădeau viață Legendelor Olimpului, când eram copil. Am învățat ce e prietenia odată cu Friends și Saved by the bell și, poate mai important, Seinfeld m-a ajutat să înțeleg că e musai să nu mă iau niciodată în serios. Prea tare. Mărturisesc că mă enervau dramele amoroase ale lui Carrie din Sex and the City, iar mai târziu mă enerva și mai tare când unii mă priveau ca pe un fan. Dar n-am fost niciodată mare amatoare de seriale tv, zic eu. Ca orice pseudointelectual adevărat, citesc mult și prost. Adesea. Însă știu că sunt 5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu, dacă n-ai făcut-o deja.

De ce? Ca să înveți mai multe despre lume și despre tine însuți. Glumesc, evident! Ca să treacă timpul mai ușor, într-o lume cu magie adevărată și mai puțin noroi.

Lucifer

Diavolul nu se numără printre personajele mele favorite, dar puține fete se pot lăuda că Tom Ellis le duce cu gândul la Iad. Creat după o serie de benzi desenate, cu o blondă pragmatică pe post de detectiv și un brunet zăpăcit și prostuț în rol de diavol, Lucifer e amuzant și reconfortant. Iar faptul că finalul sezonului 4 a fost mai mult decât ok mă îndeamnă să-l pun pe lista celor 5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu, dacă n-ai făcut-o deja.

Citește și: 5 melodii din soundtrack-ul Lucifer…

Game of ThronesGame of Thrones

Acum câțiva ani, când lucram cu bărbați, într-un birou de bărbați, nu mă feream să-l numesc o „telenovelă masculină cu prea multă politică.” A fost nevoie de o schimbare de decor, mult timp liber și un pic de ajutor din partea cărților, dar povestea m-a prins și m-a ținut ocupată. Spre deosebire de Lucifer, nu cred că a avut parte de finalul pe care-l merita, dar Game of Thrones se numără printre acele seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu. Chit că sfârșește într-un mod tare previzibil.

Gilmore Girls: A year in the Life

Tot vorbeam mai sus despre serialele pe care le-am urmărit în copilărie. Printre ele se număra și Gilmore Girls, o poveste la fel de limbută ca mine, cel puțin pe vremea aia. Mini-seria recentă încheie puțin povestea și te lasă cu un gust dulce-amărui. Așa cum e și viața, dacă e să criticăm lucrurile. Vorbim despre unul dintre acele filme în care fata rea e mai mișto decât cea bună. Și-i mai e și mamă pe deasupra. În plus, fata bună nu rămâne cu prințul și finalul fericit ține mai mult de suflete. Și minte.

The Big Bang Theory

Un grup de tocilari cu tot felul de ciudățenii, printre care se numără și un geniu tip Data (Star Trek) și o chelneriță blondă. Care vrea să devină artistă. Nu băgați în seamă faptul că frazelor de mai sus le lipsește predicatul. Este rețeta unui sitcom de succes, care tocmai s-a terminat. Cum? Cu un premiu Nobel, după multe premii reale, inclusiv un Golden Globe pentru actorul principal. Pentru că m-a învățat cât de important e să ne ajustăm ciudățeniile la starea de bine a celor din jur, l-am pus pe lista celor 5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu. Dacă n-ai făcut-o deja. Plus că e foarte amuzant.

Citește și: The Big Bang Theory și Veep…

House, M. D.

Indiferent câte seriale tv am urmărit în ultima vreme, de House tot nu s-a apropiat niciunul. Cu un personaj greu de numit doar carismatic, o poveste care te ține la distanța potrivită de ecran, House are de toate, pentru toți. Pasiune, dar nu prea multă și întotdeauna cu un strop de auto ironie, cazuri interesante și personaje care sunt mai mișto decât majoritatea cunoscuților. Nu avea cum să lipsească de pe lista celor 5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu, mai ales că nici coloana sonoră nu e rea.

Fiindcă am ajuns la coloana sonoră, nu se poate să nu acord câteva mențiuni onorabile. Prima se duce către Supernatural, un serial care merită urmărit măcar pentru a vedea de câte ori poți scăpa de Apocalipsă. Și pe ce muzică. Și Scrubs e demn de menționat, pentru că există deja prea multe seriale medicale dramatice, care se iau în serios. Nici Stranger Things și Dexter nu-s de ocolit, mai ales dacă ți-e dor de anii ’90 și îți plac imaginile cu adevărat frumoase. Iar dacă lista celor 5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu nu te-a convins încă, recomand măcar un episod din The Marvelous Mrs. Maisel.

Lifestyle & Leisure

2 Replies to “5 seriale tv la care ar trebui să te uiți și tu, dacă n-ai făcut-o deja”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *