Zi de zi suntem bombardate cu reclame care mai de care. Toate ne spun că avem nevoie de o cremă de față bună și toate se laudă cu propunerea salvatoare. Colagen, elastină, coenzima Q10, ulei de argan sau aur pur – fiecare cremă pare să conțină un ingredient unic, cu puteri de panaceu universal. Fără riduri, fără pete, fără semne, dar cu un plus de strălucire – cam asta promite orice cremă de față. Dar noi știm că Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte e doar titlul unui basm, așa că rămânem mereu cu o întrebare simplă: ce înseamnă o cremă de față bună?

O cremă de față bună este un preparat cosmetic folosit pentru protejarea și hidratarea pielii. Aceste funcții sunt în mod normal produse de substanțele grase naturale ale pielii, adică de sebumul produs de pielea sănătoasă.

Printre calitățile pe care orice cremă trebuie să le aibă se numără și următoarele:

  • trebuie să fie adaptată tipului de ten;
  • trebuie să ofere hidratare în profunzime;
  • dacă vorbim de crema de zi, trebuie să aibă factor de protecție solară, chiar și iarna;
  • trebuie să conțină ingrediente active de calitate;
  • trebuie să fie ușor de folosit zi de zi, înainte de aplicarea machiajului (să nu lase film gras sau o peliculă care poate duce la descuamare, atunci când intră în contact cu fondul de ten sau alt produs de machiaj).

Printre cremele de față potrivite tuturor tipurilor de ten care îndeplinesc și criteriile de mai sus se numără și următoarele:

Rilastil Aqua – Cremă hidratantă cu SPF 15

Este o cremă de față protectoare cu acid hialuronic care previne apariția ridurilor și foto-îmbătrânirea pielii. Are o textură cremoasă, proaspătă și lasă pielea moale și elastică. Este ideală ca bază de machiaj. Se găsește în farmaciile Catena din toată țara.

Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF 30 – Cremă hidratantă cu SPF 30 pentru toate tipurile de ten

Este cel mai iubit produs Kiehl’s, cu vânzări impresionante: 6 creme Ultra Facial Cream sunt vândute la nivel global în fiecare minut. Are o textură ușoară, oferă hidratare și protecție împotriva foto-îmbătrânirii. Se găsește în magazinele Kiehl’s și online.

Himalaya Herbals – Cremă de zi energizantă

Este o cremă de față cu textură mătăsoasă, ușoară, care oferă un plus de hidratare și nu încarcă porii. Are un filtru de protecție solară natural Cinnabloc, oferă protejează împotriva radiațiilor UV și previne foto-îmbătrânirea. Se găsește ușor în supermarketuri și farmacii.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *