Sezonul rece e faimos și ca sezonul virozelor respiratorii și parcă nimic nu ne strică mai mult cheful de viață decât banala răceală. Ea apare rapid și direct, aproape fără simptome prin care să-și anunțe prezența și ne poate da peste cap toate planurile. Răceala se tratează cu o serie de lucruri de care avem nevoie oricum și oricând: câteva zile de odihnă, multe ceaiuri, o carte bună, citită în liniște.

Dar există câteva remedii pentru răceală care ne pot ajuta să ne simțim mai bine și să ne revenim mai repede. Până să ajungem la medicamente, vorbim despre remedii naturale pe bază de miere și propolis:

Elixir pe bază de cătină și miere

200 g miere de albine și 30 g fructe de cătina se amestecă și se lasă la macerat aproximativ o săptămână. Din elixirul rezultat se administrează două lingurițe pe zi în sezonul rece, pentru creșterea imunității, dar și pentru a trata durerile de gât apărute din cauza răcelilor. Cătina are de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele, fiind ideală în lupta contra virozelor de toate felurile.

Ceai călduț, îndulcit cu miere

Mierea are proprietăți antibacteriene și poate face minuni în tratarea gâtului dureros, dar secretul unui rezultat cu adevărat bun este ceaiul. Un ceai cu proprietăți similare, precum ceaiul de mușețel sau de echinacea te va ajuta să lupți împotriva răcelii cu armele potrivite. Alte variante bune sunt ceaiul de cimbrișor, cel de gălbenele și cel de muguri de brad.

Suplimente cu propolis

Propolis C Răceală și Gripă este un nou supliment alimentar creat de Fiterman Pharma, dar multe alte variante sunt de asemenea disponibile pe piață. Acesta conține o doză mare de vitamina C, de 5 ori mai mare decât doza zilnică recomandată, tinctură de propolis cu acțiune antimicrobiană, antimicotică și antiinflamatoare, extract de echinacea și extracte din fructe de soc și măceș. Poți afla mai multe despre gama din care face parte pe stopraceala.ro.

Este important să menționăm că mierea are efecte vindecătoare și consumată așa cum este, așa că nu uita să iei câte o linguriță de miere de trei ori pe zi, ori de câte ori simți că răceala se apropie.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *