Orice pasionat de lectură ştie că unul dintre cele mai dificile lucruri este alegerea cărţilor interesante, diferite de lecturile anterioare, însă potrivite cu gusturile cititorului. Indiferent cât de apreciat ar fi un autor, ori cât de interesantă o anumită temă, nimeni nu vrea să rămână blocat în paradigma unui singur tip de cărţi. De aceea, ne-am propus să vorbim despre mai multe tipuri de cărţi şi despre mai multe genuri literare. Vrem să ne asigurăm că, indiferent ce tip de cititor ai fi, noi îţi aducem aproape 5 cărţi despre care trebuie să afli mai multe.

Fotografie: Editura Humanitas

Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane

Acesta este titlul sub care a apărut la Editura Humanitas cea mai cuprinzătoare antologie de narațiuni populare antice de până acum. Volumul aduce în atenţia cititorilor aproape 400 de fragmente din diferite texte ce descriu mai multe tipuri de teme, genuri și specii literare. Legende de toate tipurile, inclusiv legende eroice, istorice, religioase, supranaturale și urbane –, nuvele, glume şi multe alte tipuri de texte şi-au făcut loc în volumul editat de William Hansen. Pe lângă clasicele mituri, această carte include şi o serie de povestiri inspirate de existența de zi cu zi a unor numeroşi exponenţi ai diferitelor categorii sociale, poveşti care, conform autorului, definesc Cealaltă Mitologie.

Mai multe detalii AICI.

Rezervă

Cartea Prinţului Harry nu are nevoie de o prezentare exhaustivă, însă este bine să ştii că volumul apărut la Editura Nemira are toate şansele să devină un bestseller. Indiferent dacă îi admiri pe Prinţul Harry şi pe faimoasa sa soţie sau dacă deciziile luate de aceştia în trecutul recent ţi se par a fi incorecte, cartea scrisă de prinţ are toate şansele să te surprindă. De la abuzul de droguri şi până la certurile din interiorul familiei regale a Marii Britanii, de la pierderea mamei şi până la conflictele cu presa, Rezervă prezintă subiecte diverse, explozive şi uneori greu de înţeles.

Mai multe detalii AICI.

Nebunia nucleară. O istorie a crizei rachetelor din Cuba

Perioada recentă a fost una marcată de un nou şi improbabil conflict în Europa, adică de războiul din Ucraina. Pentru a înţelege mai bine pericolele la care se expune omenirea de fiecare dată când alege să intre într-un astfel de conflict, trebuie să afli mai multe detalii despre perioada istorică de mare pericol din vremea Războiului Rece. Volumul semnat de Serhii Plokhy şi publicat de Editura Corint promite să facă lumină asupra evenimentelor din anul 1962, când partida de șah purtată de SUA și URSS a fost jucată cu rachete, bombardiere și submarine nucleare.

Mai multe detalii AICI.

Istoria filosofiei

Filosofia este, fără îndoială, cel mai important instrument necesar pentru a înţelege omul, lumea şi divinitatea. De aceea orice ghid filosofic devine la rândul lui un instrument util pentru a te familiariza cu diferite curente de gândire. Iar dacă ghidul cu pricina reuşeşte să înglobeze atât idei occidentale, cât concepte orientale, atunci el poate deveni o lucrare de referință accesibilă oricărui cititor. Acesta este cazul volumului semnat de A.C. Grayling şi publicat de Editura Trei, care merită să se numere printre cele 5 cărţi despre care trebuie să afli mai multe.

Mai multe detalii AICI.

Fotografie: Editura ART

Nu cred în sfârşitul lumii

Antoaneta Ralian, autoarea volumului apărut la Editura ART, este şi una dintre cele mai cunoascute traducătoare din România. Pe scurt, acea persoană care a făcut posibil ca multe opere literare străine să ajungă în casele românilor. “Nu cred în sfârşitul lumii” face parte dintre cele 5 cărţi despre care trebuie să afli mai multe pentru că înglobează o serie de texte semnate de Antoaneta Ralian, dintre care unele de introducere în opera unor autori consacraţi din afara ţării, dar şi o serie de interviuri. Acestea sunt redate în carte în ordine cronologică.

Mai multe detalii AICI.

Citeşte şi: Dariana…

Citeşte şi: Cărţile…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *