Dariana Muntean ar putea fi numită puștoaică, pentru că are doar 15 ani, dar este mult mai corect să amintim că, deși este abia în clasa a IX-a, Dariana a reușit să devină rapid un influencer cu o comunitate puternică și activă, pe o nișă foarte interesantă: lectura. Am stat de vorbă cu ea pentru a afla care sunt lecturile ei preferate, ce recomandă în materie de cadouri de Crăciun și ce preferă: cărți tipărite sau e-book reader.

Dariana Muntean ne-a mărturisit că este greu să aleagă doar trei cărți preferate, că îi place diversitatea în materie de lectură și că își dorește ca elevii să revină la școală în 2021.

Vă invităm să citiți un nou interviu flawless cu Dariana Muntean.

Dariana Muntean

Când te-ai împrietenit cu lectura și cum se face că a ajuns să fie pasiunea ta în era digitală?

Pot spune că încă din clasele primare am fost interesată de lectură, însă pasiunea mea pentru această activitate a început în clasa a V-a. Atunci am descoperit romane cu subiecte captivante, la clubul de lectură organizat de doamna profesoară de limba română.

Sunt multe voci care susțin că generațiile mai mici nu acordă prea mare importanță lecturii. Crezi că e adevărat sau ai prieteni la fel de pasionați de lectură ca tine?

Deși atenția copiilor este acum îndreptată spre tot ceea ce ține de jocuri și tehnologie, consider că există, totuși, copii care acordă importanță lecturii, considerând cititul o activitate relaxantă. Pot spune cu mândrie că majoritatea prietenilor mei sunt pasionați de acest subiect.

Citește și: Cărțile preferate…

Dariana Muntean, printre cărți

Dacă ar fi să alegi doar trei cărți de recitit într-un week-end pe o insulă pustie, care ar fi acelea?

Ah, am de făcut o alegere extrem de grea! Totuși, m-am gândit la „De veghe între lumi”, „Jocurile Foamei” și „Unul dintre noi minte”. Dacă am să citesc aceste cărți, sunt sigură că nu mă voi plictisi, nici măcar pe o insulă pustie.

Cărți tipărite sau e-book reader? Tu ce preferi și de ce?

Eu prefer cărțile tipărite, varianta clasică de altfel, deoarece viziunea mea asupra lecturii presupune contactul cu cartea în sine.

Școala online este o adevărată provocare a acestui an.

Dariana Muntean

Am avut parte de un an plin de provocări. Cum ți se pare școala online și de ce ți-e dor în această perioadă?

Școala online este, și ea, o adevărată provocare a acestui an, însă mă bucur că am reușit să mă acomodez cu noul sistem de predare. În această perioadă îmi este cel mai dor de interacțiunea fizică pe care o aveam zilnic cu profesorii și colegii de clasă, dar și de libertatea de dinaintea pandemiei.

Vorbești adesea despre rechizite. Ce s-a adăugat pe lista celor necesare, având în vedere cursurile online?

Având în vedere situația actuală, pe lista celor necesare se adaugă un dispozitiv cu ajutorul căruia poți participa la orele online.

Citește și: Top 3 cărți…

Ce îți dorești să se întâmple în 2021, când vine vorba despre lectură, școală și socializare?

În 2021 îmi doresc ca noi, elevii, să revenim la școală și la obiceiurile noastre, dar și să putem desfășura activități ce presupun relaționarea directă între oameni. Iar legat de lectură, dorința mea este să descopăr cât mai multe titluri noi și să reîncep să postez pe canalul meu de YouTube challenge-uri și maratoane de citit.

Care este genul tău preferat în materie de cărți și de ce?

Primesc această întrebare foarte des, însă ce pot spune este că nu am un gen preferat atunci când vine vorba de cărți, întrucât îmi place foarte tare diversitatea. Citesc ficțiune, cărți polițiste, de aventură, jurnale, ficțiune istorică, dar și cărți de specialitate și biografii.

În perioada ce urmează recomand romanele care au ca subiect Crăciunul și iarna, fiindcă acestea ne introduc în lumea magică a sărbătorilor. Totuși, o preferință personală este lecturarea romanelor polițiste în anotimpul rece.

Dariana Muntean

Ce lecturi recomanzi în perioada sărbătorilor și de ce?

În perioada ce urmează recomand romanele care au ca subiect Crăciunul și iarna, fiindcă acestea ne introduc în lumea magică a sărbătorilor. Totuși, o preferință personală este lecturarea romanelor polițiste în anotimpul rece, cum ar fi cele scrise de renumita autoare Agatha Christie.

Există cărți numai bune de oferit cadou de Crăciun? Care sunt acelea, în opinia ta?

Da, există cărți numai bune de dăruit în perioada Crăciunului, tocmai cele despre această sărbătoare, așa cum am menționat și la întrebarea anterioară. Însă cu siguranță nu veți da greș nici alegând un roman reprezentativ pentru literatură!

Lifestyle & Leisure

5 Replies to “Dariana Muntean: Aleg cărți polițiste în sezonul rece”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *