Dacă aș mai avea o altă viață, tot la cărți m-aș reîntoarce! Este dovedit: cartea bate filmul. Dincolo de filele păstrate în biblioteci prăfuite și de mulți uitate, fie în anticariate sau librarii de prestigiu, fiecare carte ascunde un farmec aparte și o poveste care te va ține mereu în suspans, cu sufletul la gură. Iar într-o colecție de cărți vor exista întodeauna cel puțin 3 titluri care ne formează ca oameni, care ne ajută să deprindem o serie de bune maniere sau care vor contribui la dezvoltarea noastră personală, scoțând la iveală cea mai bună versiune a noastră. Practic, cărțile ar putea fi ceea ce eu numesc o altă formă a codului de bune maniere, o “obsesie” cât se poate de plăcută și rafinată care ne imprimă în minte și în suflet adevărate memorii, povești și valori demne de urmat.

Și iată ce cărți preferate m-au ajutat să devin ceea cine sunt astăzi și cum m-au influențat ele în dezvoltarea personală și cea profesională.

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Cărțile preferate și cum m-au ajutat ele să devin cine sunt

Ion Bulei – Regina Maria

Regina Maria este o personalitate aparte pentru tot ceea ce înseamnă istoria și puterea feminină, fiind un adevărat simbol pentru cultura și istoria țării noastre. Cartea o prezintă pe Regina Maria la adevărata ei valoare, de la momentul nașterii și al formării pe meleaguri străine, până la descoperirea meleagurilor românești unde și-a pus amprenta în ultima decadă a vieții.

Cartea m-a învățat că orice femeie are șansa de a-și scrie propriul destin și că, făcând lucrurile cu drag și pasiune, poți atinge cele mai mari culmi, poți ajunge să scrii istorie. În ciuda diferențelor sociale dntre bărbați și femei, deși trăim într-un secol al informației în care se presupune că am trecut de astfel de prejudecăți, cartea „Regina Maria” m-a învățat că, prin perseverență și prin muncă, pot ajunge oriunde doresc. Și că, totodată, că oamenii buni pot face diferența oferindu-și lor înșiși o mulțumire morală și, de ce nu, un exemplu pentru generațiile viitoare. Da, iată, și femeile pot scrie istorie!

Citește și: Constantin Noica…

Prentice Mulford – De vorbă cu mine însumi

Cartea “De vorbă cu mine însumi” este o carte de dezvoltare personală, o carte prin intermediul căreia am reușit să mă regăsesc cu ființa mea, pe toate planurile. Ea m-a făcut să-mi pun vaste semne de întrebare, astfel încât să-mi pot scoate la iveală toate atuurile și să creez cea mai bune versiune a mea.

Cartea ne aduce aminte că propria noastră ființă face parte dintr-un plan mult mai complex și că noi înșine, prin puterea gândului, avem posibilitatea de a ne face viața un loc mai bun sau mai rău. Putem alege să avem o viață frumoasă, plină de bunătate, bunăstare și succes sau să ne orientăm întreaga ființă către ura care ne va consuma pe deplin, până la boală. De vorbă cu mine însumi este o carte care ne învață cum să ne menajăm energia în mod pozitiv, pentru o viață îndelungată, în deplină armonie.

Nathan Belofsky – Leacuri stranii. O istorie șocantă a practicilor medicale de-a lungul veacurilor

Ceea ce la o primă vedere ar putea părea un ghid sau un material pentru medici și studenți la medicină este de fapt o abordare interesantă și reală a evoluției medicinei din Antichitate și până în prezent.

Deși unele metode par să fi fost exagerate chiar și pentru antici, trebuie să recunosc că acestă carte este ideală pentru persoanele speciale, dornice să experimenteze noi subiecte interesante prin lectură, dar și pentru cei care iubesc cărțile bazate pe fapte reale.

De altfel, cartea este ideală și pentru cei care, până într-un anumit punct, privesc medicina zilelor noastre cu ochi stranii și care vor totodată să se amuze privind raportul de gândire și evoluția. Teama de medici este prezentă încă din cele mai vechi timpuri, iar astăzi, chiar dacă avem la dispoziție numeroase metode de diagnoză și vindecare de ultimă generație, încă există teamă. Însă cine mai consideră astăzi că dragostea este o boală și cine o mai tratează prin legarea bolnavului de un stâlp?

Printre învățămintele pe care le-am obținut de la această carte mi-a rămasîn minte nevoia de recunoștința și respectul față de tot ceea ce ne înconjoară, pentru toți cei care au pus bazele acelor lucrurile pe care le am astăzi atât de ușor.

Citește și: Belle de Jour...

Pe voi ce cărți v-au ajutat să fiți ceea ce sunteți astăzi?

Lifestyle & Leisure

One reply to “Cărțile preferate și cum m-au ajutat ele să devin cine sunt”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *