România are un potențial turistic fantastic și multe zone magice ce merită explorate cel puțin o dată în viață. Dincolo de considerentele financiare care-i fac pe mulți să evite zonele cu potențial turistic, am descoperit de-a lungul timpului numeroase zone pe care oricine le-ar putea tranzita fără probleme pentru a-și transforma vacanța într-o amintire fantastică.

Dacă ai la dispoziție o mașină personală, mult spirit de aventură și poate câteva lucruri necesare la drum lung, nu ai nevoie de un efort financiar foarte mare pentru a-ți vizita propria țară. Asta ar trebui să te motiveze să cunoști România la deplina ei valoare. Poți apela la cort sau poți dormi în mașină, în esență cel mai important lucru fiind cunoașterea aprofundată a unor locuri de vis.

5 locuri de văzut într-o vacanță în România

Dacă vei lua o hartă și-ți vei seta obiectivele rând pe rând, vei observa că uneori nu-i de ajuns nici măcar o viață de om ca să poți să cunoști țara întru totul. Tot mai mulți turiști optează pentru o vacanță în România și au rămas cu amintiri de neuitat după ce au vizitat locurile pe care ți le voi recomanda astăzi.

Citește și: Vacanță în Grecia…

Sibiu

Transilvania are o influență aparte în ceea ce privește oamenii, stilul arhitectural și amprenta istorică a acestei zone. Vorbim de fosta Capitală Europeană a Culturii în care vei găsi monumente istorice și turistice ideale de surprins în amintiri și fotografii de poveste, care vor contribui la dezvoltarea ta personală.

Photo: www.flawless.ro

Sighișoara

Sighișoara este un alt loc de poveste care te va duce cu gândul la prinți, prințese și la clasa socială de strajă, cum era cu sute de ani în urmă. În prezent, centrul Sighișoarei se regăsește în patrimoniul UNESCO, datorită monumentelor pe care le conservă și astăzi Centrul Vechi.

Este printre puținele orașe-cetate din Europa, astfel că intinerariul poate fi mai lung decât ți-ai imaginat. Chiar dacă nu ești fascinat de istorie, cu siguranță te vor fascina meleagurile, poveștile și aerul diferit pe care-l emană o astfel de vacanță în România.

Citește și: Vacanță în Nessebar…

Cetatea Enisala

Influențele puternice tradiționale își poartă și astăzi amprenta în apropierea unui sat din Dobrogea. Cetata Enisala este un alt monument istoric ce datează încă din preistorie (conform descoperirilor arheologice). Ceea ce odinioară era o adevărată fortăreață, astăzi s-a transformat într-un sit arheologic care ridică numeroase semne de întebare.

Delta Dunării

Delta Dunării este locul perfect pentru a te reconecta cu natura și cu bogățiile sale. Te așteaptă cu un cadru de poveste în care vei face cunoștință cu cele mai mari minuni ale naturii, fiind o Rezervație Naturală care deține sute de specii de plante și animale pe care le dispariție, pe care nu ai să le revezi niciunde altundeva. Din intinerariul de vacanță nu trebuie să-ți lipsească nici mesele tradiționale, unde preparatele din pește sunt omniprezente. Este locul perfect pentru o evadare din cotidian!

Castelul Bran

Situat în apropiere de inima munților din Brașov, Castelul Bran ne aduce aminte de cei mai vază oameni din istorie. Este un monument arhitectural și istoric ale cărui datări se fac încă din anul 1377 care în zilele noastre s-a transformat într-unul din cele mai importante și cele mai vizitate muzee. Una dintre cele mai populare detinații de vacanță în România.

Tu unde-ți vei petrece vacanța anul acesta?

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.