De câte ori aţi citit cărţi aproape pe ascuns, pe care apoi le-aţi comentat doar cu prietenele cele mai bune? Sunt acele cărţi incitante, nerecomandate de “marii critici literari”.

O carte de acest gen este “Belle de Jour. Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze” (“The intimate adventures of a London Call Girl”), care se anunţa foarte incitantă, dar care m-a dezamăgit prin stilul prea sacadat. Firul narativ parcă nu există.

„Primul lucru pe care trebuie să-l ştiţi este faptul că sunt o curvă. Şi n-o spun cu superficialitate. Nu refuza niciodată plăcerea doar pentru că îţi este frică de ceea ce ar putea spune ceilalţi despre tine”, spune Belle de Jour.

Nu se cunoaşte adevărata identitate a lui Belle de Jour, autoarea acestui text atât de îndrăzneţ. În spatele acestui pseudonim s-ar ascunde însă o femeie erudită, din Londra, care a decis să practice meseria de prostituată de lux. Sursa curiozităţii în ceea ce priveşte lectura acestei cărţi vine din lejeritatea ieşită din comun cu care este scrisă. Însă, pe măsură ce o răsfoiam parcă îşi pierdea din farmec. Dincolo de aventurile picante, căutam ceva mai profound şi mai interesant.

Nu pot să spun neapărat că nu a fost o carte plăcută şi relaxantă, dar după ce am terminat de citit am şi uitat-o. Se poate să fi fost aşteptările mele prea mari. Dar poate descrierea făcută vă va intriga şi vă va face să o citiţi. Este până la urmă o lectură erotică picantă, o confesiune inedită.

Fun & Games

2 Replies to ““Belle de Jour. Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze” – o carte incitantă şi captivantă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *