Considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză, William Shakespeare este bardul şi pilonul pe care se sprijină dramaturgia din întreaga lume. Nu putem vorbi despre teatru fără a-l aduce în discuţie pe Shakespeare, dar nici nu putem vorbi despre Shakespeare fără a aduce în discuţie Romeo şi Julieta. Probabil cea mai cunoscută şi cea mai romantică operă a bardului, Romeo şi Julieta poate fi superbă sau enervantă, actuală sau demodată, simbol al romantismului sau al epocilor apuse. Teatrul EXCELSIOR ne invită însă la un spectacol care transformă Romeo şi Julieta în altceva.

foto: Mariagrazia Proietto

Despre spectacolul-eveniment Romeo și Julieta

O co-producție a Teatrului EXCELSIOR cu Compagnia La Luna nel Letto și Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, spectacolul Romeo şi Julieta este atemporal, interesant şi extrem de frumos. Astfel, piesa shakespeariană este adaptată pe gustul publicului din prezent, regia și scenografia spectacolului fiind semnate de Michelangelo Campanale, iar coregrafia și mișcarea scenică, de Vito Cassano. Mai mult, în timp ce o parte din versurile superbe scrise de Shakespeare sunt redate chiar în limba engleză, publicul are ocazia de a cunoaşte un Romeo român și o Giulietta italiancă.

foto: Mariagrazia Proietto

De la exerciţiu de imaginaţie la spectacol de succes

Spectacolul de la Teatrul EXCELSIOR porneşte de la un exerciţiu de imaginaţie interesant şi actual: acela de a prezenta, pe aceeaşi scenă, actori români şi italieni. Cei doi îndrăgostiți, sacrificați de alegerile familiilor lor rivale pe scenele din întreaga lume, din nou şi din nou, devin aici protagoniştii unei adevărate ciocniri culturale. Familiile Montague şi Capulet sunt altfel rivale: români vs. italieni, o cultură împotriva alteia, aparent diferite, dar întâlnindu-se la granița dintre incluziune și excluziune. Astfel, spectacolul Romeo şi Julieta renaşte pe scena teatrului ca o adevărată pasăre Phoenix, demonstrându-ne că Shakespeare este într-adevăr nemuritor.

Mai multe despre spectacolul Romeo şi Julieta AICI.

Citeşte şi: Probabil…

Citeşte şi: Aproape…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *