Întotdeauna mi-a făcut plăcere să merg la teatru, şi chiar mai multă plăcere dacă este vorba despre Teatrul Excelsior. Abordările din piesele lor, adesea originale, interesante şi (supra)realiste, s-au numărat printre lucrurile care m-au ajutat să adaug un plus de frumuseţe vieţii de zi cu zi, în ultimii ani. Aşadar, tare m-am bucurat să văd că Teatrul Excelsior din Bucureşti anunţă premiera unui nou spectacol, pe numele lui APROAPE.

Ce ar trebui să ştii despre piesa APROAPE

Titlul orginal al piesei este „Almost, Maine” de John Cariani, iar la Teatrul Excelsior regia îi aparţine lui Eugen Gyemant. Acestea sunt două argumente care ne îmbie deja să cumpărăm bilete la această reprezentaţie. Însă e bine de ştiut că piesa a fost adaptată de Cariani şi într-un volum cu acelaşi nume, aşa că experienţa de la teatru poate fi continuată frumos şi acasă.

Fiindcă a venit vorba de experienţă, piesa şi-a propus să le ofere spectatorilor una „necesară, într-o lume care încurajează tot mai mult însingurarea și lipsa de autenticitate. Spectacolul magic al Aurorei Boreale devine decorul perfect pentru spectacolul apropierii umane și declicul descoperirii de sine,” după cum se precizează în comunicatul de presă care anunţă premiera.

Întrebări şi răspunsuri pe care le găseşti… la teatru

Merită să-ți ascunzi inima într-o pungă de hârtie? Câtă iubire poți depozita într-o magazie? Cum ar fi să descoperi că, uneori, dragostea apare fix acolo unde nu te aștepți?! Teatrul Excelsior promite să răspundă acestor întrebări, dar şi altora, cu ajutorul spectacolului APROAPE. Acesta cuprinde nouă povești‑spectacol care se nasc din miracolul apropierii de celălalt. Desigur, miracolul cu pricina include ezitări, stângăcii şi emoții, toate trăite altfel decât sunt imaginate în spațiul „safe” al gândurilor.

„Într-o atmosferă aproape-(supra)realistă, locuitorii unui aproape-oraș din Nordul îndepărtat al Americii devin protagoniștii unor evenimente care îi surprind în diverse ipostaze ale iubirii. Ei descoperă că dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme. Dragostea poate fi o întâlnire întâmplătoare sau o prietenie care devine mai mult. O scânteie de speranță născută dintr‑un fapt banal. Poate fi chiar în fața ta… Poate topi timpul și spațiul. Și zăpada, uneori,” se precizează în comunicatul de presă.

Aşadar, Teatrul Excelsior ne invită la o comedie romantică presărată cu accente de realism magic. APROAPE şi-a propus să trateze cu umor și candoare diferite probleme ale inimii care țin de micro‑universul relațiilor umane. Spectacolul este unul în care rolul principal revine puterii apropierii autentice de a transforma griuri incerte în culori pure, fascinante şi pline de frumos.

Biletele la APROAPE pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

Citeşte şi: De ce ar trebui…

Citeşte şi: UNATC prezintă…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *