SocialPedia 42, adică ediţia cu acelaşi număr al cunoscutei serii de evenimente media, are drept temă„The Power of Communities”. Acest eveniment este şi el este dedicat pasionaților lumii digitale, dar va avea loc offline, pe 11 octombrie 2022, de la ora 18:30, în București. Speakerii acestei ediții sunt: Claudia Nicolau-Penda – fondatoare @Nu Mai Port, Alexandra Iosif – creator de conținut și Denisa Radu – Marketing Manager & University Teacher.

„The Power of Communities” sau ce înseamnă o comunitate online

Unul dintre cuvintele-cheie ale anului 2022 este, fără îndoială, „comunitate”. Ascensiunea rețelelor de socializare precum Facebook, Instagram şi TikTok a dus la un acces mai ridicat la informație și la mai multă transparență. Încet, dar sigur, companiile, brandurile și creatorii de conținut și-au adaptat comunicarea, de la o formă de monolog, în care urmăritorii doar acceptă mesajele, la un dialog. Acest dialog se construieşte zi de zi, cu și în comunitățile online.

Conform The State of Community Management, 57% dintre membrii comunităților online se simt văzuți, 63% se simt auziți, 70% iau parte la rezolvarea situațiilor apărute și 78% au tendința să pună întrebări. Comunicarea naturală și învățarea sunt obiectivele principale ale comunităților. Același sondaj arată că 77% dintre respondenți consideră că aceste comunități online sunt cele mai importante grupuri din care fac parte. 4 din 5 persoane interacționează în cadrul lor.

La SocialPedia 42, organizatorii şi-au propus să discute despre puterea și importanța comunităților, fie că vorbim despre comunități online, ale unui brand, ale unui proiect sau ale unui influencer.

Subiectele abordate la SocialPedia 42

Organizatorii şi speakerii care vor participa la această ediţie a SocialPedia şi-au propus să aducă în prim plan puterea comunităţilor online în marketing şi comunicare. Mai mult, evenimentul cu numărul 42 a fost creat special pentru a răspunde la o serie de întrebări specifice, printre care se numără şi următoarele:

  • Cum îți construiești o comunitate online sănătoasă și cum o crești de-a lungul timpului?
  • De ce câte feluri sunt comunitățile online și de ce sunt importante?
  • Cum își construiesc influencerii și creatorii de conținut comunități în jurul lor și cum îi ajută?
  • Cum îți construiești comunitatea în jurul brandului personal? Dar în jurul unui brand?
  • Cum duci comunitățile din mediul online în offline?
  • Ce înseamnă să fii community manager și de ce skill-uri ai nevoie?
  • Cât de mare trebuie să fie o comunitate online pentru a fi relevantă?

Inspirate de comunitatea noastră, SocialPedia, dedicăm ediția din luna octombrie comunităților solide. “Familii” formate inițial în mediul online, dar care se întâlnesc offline și leagă prietenii dincolo de ecranul digital. Este important să recunoaștem puterea acestor grupuri. De asemenea, este esențial ca brandurile să înceapă să comunice adecvat, cu și pentru ele,au declarat organizatoarele evenimentului.

Înscrieri gratuite la acest eveniment

Înscrierile gratuite la SocialPedia 42 se pot face aici: https://socialpedia.ro/socialpedia-42

Citeşte şi: SocialPedia 41…

Citeşte şi: SocialPedia 40…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *