Nu am fost impresionată când am primit cadou Baccarat Rouge 540. De prea mult timp foloseam doar parfumuri ușoare, naturale și nepretențioase. În plus, aveam la dispoziție o întreagă punguță de la Beautik, plină cu diferite mostre din creațiile domnului K. Baccarat Rouge a trecut neobservat, prea repede catalogat drept dulce și cu risc de a provoca migrene. Sticluța a ajuns pe hol, la ieșirea din casă și a fost pregătită să mă servească la plecare, la nevoie, oricând. Însă dacă am crezut pentru moment că Baccarat Rouge e doar un parfum de consum, m-am înșelat amarnic.

Prima dată când l-am folosit, într-o dimineață cenușie, am ajuns la birou târziu, fără machiaj, dar cu migrenă. Unul câte unul, au apărut complimentele: că arăt nu știu cum, că zâmbesc frumos, că m-am înălțat 10 cm și parcă am devenit și un pic mai isteață. Dintre toți, doamna Lili, la vremea aceea secretara firmei la care lucram, a fost mai directă. „E parfumul,” a zis, chiar atunci când începusem să mă întreb dacă nu am întâlnit în traficul bucureștean vreo zână bună. Nu de alta, dar parcă nu m-ar fi deranjat nici să transform un dovleac la repezeală într-un model mai nou de Alfa Romeo.

Aventura mea cu Baccarat Rouge 540 nu a fost dragoste la prima vedere. Însă l-am iubit intens. L-am iubit pentru că mi-a făcut lumea mai frumoasă.

Când una dintre prietenele mele și-a dorit să se simtă mai bine, într-un moment dificil, am făcut tot ce puteam face. I-am dat cadou ultimii ml de Baccarat Rouge 540. A doua zi îl căuta pe Facebook, în sticluțe uitate, pe jumătate folosite, la un preț mai prietenos. Pentru ea, dar și pentru mine, am testat câteva idei de parfum similar cu Baccarat Rouge 540, așa cum sunt ele recomandate de experți și de Fragrantica.com.

Eclat de Lelas

Eclat de Lelas este unul dintre cele mai fascinante parfumuri pe care le-am avut vreodată. Nu doar că seamănă cel mai bine dintre toate cu Baccarat Rouge 540, dar singura notă pe care o simt în plus nu face decât să-i sporească frumusețea. Deși este singurul parfum similar cu Baccarat Rouge 540 pe care l-am descoperit la întâmplare, fără experți și fără recenzii, Eclat este și cel mai frumos. Rezistă la fel de mult ca Baccarat Rouge 540, are o proiecție fantastică și e de-a dreptul superb. Având în vedere că are și cel mai prietenos preț, ce mi-aș putea dori mai mult?

Aș scrie ode pentru Baccarat Rouge 540 și Eclat de Lelas, de-aș fi un pic mai talentată decât sunt. Însă cum există și Internet, și oameni mult mai talentați decât mine, vă las aici câteva versuri potrivite:

I want that red dress bad.
I want it to confirm
your worst fears about me,
to show you how little I care about you
or anything except what
I want. When I find it, I’ll pull that garment
from its hanger like I’m choosing a body
to carry me into this world, through
the birth-cries and the love-cries too,
and I’ll wear it like bones, like skin,
it’ll be the goddamned
dress they bury me in.

Kim Addonizio, “What Do Women Want?” from Tell Me. Copyright © 2000 by Kim Addonizio

Cloud de la Ariana Grande

Cloud de la Ariana Grande este următorul parfum similar cu Baccarat Rouge 540 care-mi place foarte mult. Are și un nume potrivit, căci te învăluie pe nesimțite într-un adevărat nor de frumusețe și bunătate. Deși este delicios, Cloud este un pic mai dulce decât Baccarat Rouge 540. Un pic mai neserios, mai tânăr și mai jucăuș. Are o notă de bezea sau vată de zahăr care îl face să fie mai degrabă frumos decât superb. L-aș fi cumpărat probabil, cândva, dacă nu descopeream Eclat de Lelas.

Citește și: Interviu Stefania Squeglia…

Burberry Her și Burberry Her Intense

Ambele sunt parfumuri frumoase, ușor romantice și extrem de savuroase. Dar, deși sunt create tot de domnul K., de data asta pentru casa Burberry în locul casei proprii, deși împart câteva note din ADN-ul lui Baccarat Rouge 540, sunt foarte diferite de acesta. Indiferent ce spune Internetul.

Burberry Her este un parfum zemos, cu aromă de fructe roșii care-ți lasă gura apă. Cu toate acestea, are o aromă elegantă, chiar strălucitoare.

Burberry Her Intens inclină spre gurmand, la fel de savuros, parcă mai intens în eleganță. Ambele merită încercate, dar nici primul nici ultimul nu sunt la fel de zdrobitor frumoase precum Baccarat Rouge 540 sau Eclat de Lelas. Cel puțin nu pe aceeași femeie.

Poate de-asta vreau să vă încurajez să testați toate variantele de mai sus.

Citește și: Eau de Rhubarbe Ecarlate…

Găsiți Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian AICI, la 1.450 lei

Găsiți Eclat de Lelas AICI, la 138 lei

Găsiți Cloud de la Ariana Grande AICI, la 155 lei

Găsiți Burberry Her AICI, la 223 lei

Găsiți Burberry Her Intense AICI, la 245 lei

Beauty & Make-up

11 Replies to “Parfum similar cu Baccarat Rouge 540. Despre Eclat de Lelas și alte variante”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *