Olivia Addams este mai mult decât o artistă care a compus piese de top pentru numeroși cântăreți deja celebri în România și la nivel mondial. Olivia este mai mult decât o simplă cântăreață extrem de talentată, la rândul ei. Olivia Addams este un om special, inteligent și cu suflet mare, iar noi am decis să stăm de vorbă cu ea despre muzică, despre școală, dar și despre acele lucruri care ne transformă în cea mai bună versiune a noastră.

Începem un nou an școlar, într-un 2020 care ne-a adus multe schimbări. Care este cea mai dragă amintire a ta de pe vremea școlii?

Cele mai frumoase amintiri mi le-am făcut în clasa a XI-a, când am făcut un an de școală în Germania. Acolo am înțeles ce înseamnă școala în adevăratul sens al cuvântului, cât contează un profesor implicat și că acele câteva ore petrecute în fiecare zi la școală, într-un mediu fain, alături de colegi care se susțin unul pe altul, îți poate schimba mindsetul din “vai, nu am chef să merg și azi la școală”, în “abia aștept să merg azi la școală, să-mi văd colegii și să învățăm lucruri faine împreună.”

După această experiență și condițiile bune de educație ale lor, am început să apreciez foarte mult unii profesori din România care își dădeau interesul să scoată ce e mai bun din elevi. Deși nu au condițiile celor din Germania, mulți își dau silința zi de zi, indiferent ce probleme întâmpină (salarii mici, condiții insalubre, medii ostile etc.). Ei sunt cei care modelează societatea viitoare și în fața lor mă înclin.

Photo: Global Records

Am avut ocazia să cunosc oameni din culturi diferite, cu perspective diferite.

Olivia Addams

Una dintre melodiile tale începe cu versul „I’m a traveller.” Îți place să călătorești sau preferi liniștea de acasă?

Îmi place foarte mult să călătoresc. Am călătorit de mică în jurul lumii, împreună cu corul Allegretto, și am avut ocazia să cunosc oameni din culturi diferite, cu perspective diferite. M-a fascinat să văd din cât de multe unghiuri se pot privi viața și fericirea. Acest lucru m-a ajutat în dezvoltarea mea personală de-a lungul anilor. Din acest motiv, visez să vizitez fiecare părticică a lumii.

Citește și: Mark Stam: Fericirea…

Știu că muzica are capacitatea uluitoare de a ne permite să călătorim prin timp, spațiu și emoții. Dacă ai putea alege trei locuri pe care să le vizitezi succesiv acultând câte o melodie, care ar fi acestea și de ce?

California Love, de la 2Pac si Dr. Dre, mă duce cu gândul direct la nopțile de vară petrecute împreună cu prietenii mei, multă distracție și voie bună. Empire State of Mind este o piesă care, de fiecare dată când o ascult, îmi dă o stare de bine și de încredere. Este genul de piesă care pe mine mă face să cred că pot face orice îmi doresc sau îmi propun.

English man in New York. Cred că se formează un pattern deja și puteți observa dragostea mea pentru New York, un oraș agitat și plin de viață, exact ca mine, în care mi-am propus să locuiesc la un moment dat în viață.

Succesul nu trebuie să anuleze bunul-simț.

Olivia Addams

Noi stim foarte bine că oamenii flawless nu sunt perfecți de la natură, ci strălucesc în ciuda defectelor lor. Ce înseamnă, pentru tine, un artist flawless?

Un artist flawless este, în primul rând, un exemplu de bunătate și altruism pentru oamenii din jur, încrezător în talentul său, dar modest, căci toți pornim de jos, iar succesul nu trebuie să anuleze bunul-simț.

Photo: Global Records

Care este muzica ta preferată și ce asculți atunci când ești realmente fericită?

Cel mai mult îmi place să ascult jazz. Mă liniștește și-mi dă o stare foarte bună.

Nu ai putea trăi fără…

Oscar, câinele meu. Îmi face viața mai frumoasă și reușește să-mi fure un zâmbet chiar și atunci când nu am chef de nimeni și de nimic.

Există prejudecăți, când vine vorba de muzică și de viața de artist? Care e realitatea?

Realitatea ne-o creăm singuri. Suntem întotdeauna la distanță de o decizie care să ne schimbe realitatea. Dacă nu ne convine ceva, avem întotdeauna libertatea de a schimba acel lucru.

Citește și: Gabriela Atanasov, Sweet Paprika…

Știu că ai terminat două programe de masterat în timp ce ai compus muzică pentru o serie de artiști de top din România. Cum ai reușit?

Sunt o fire ambițioasă și îmi plac provocările. Pe moment, nu am simțit că fac un efort așa mare, a părut totul o joacă. Acum, însă, lucrurile au luat o turnură neașteptată, iar muzica și cariera de artist îmi ocupă mai tot timpul.

Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta, până cum? Dar cel mai frumos?

Momente dificile sunt zi de zi, probabil. Când nu ai inspirație, când ție ți se pare că ai făcut o piesă super, dar feedbackul e altul. Însă sunt lucruri micuțe care mă construiesc și mă fac să fiu cea mai bună versiune a mea, în timp. Momentele frumoase le trăiesc chiar acum, când văd câți oameni mă susțin, cu cât drag și spor lucrez împreună cu echipa mea, câți oameni sunt implicați în proiectul meu și, nu în ultimul rând, când văd ce comunitate de oameni faini am strâns în jurul meu.

Ce te inspiră când vine vorba de muzică?

Sunt foarte atentă la ce mi se întâmplă și încerc să scriu câte o piesă din anumite momente care mă marchează, în ideea în care oamenii care ascultă piesa să știe că nu sunt singurii care au trecut sau trec prin astfel de momente.

Lifestyle & Leisure

4 Replies to “Olivia Addams: Mă înclin în fața profesorilor din România care își dau silința zi de zi – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *