Gabriela Atanasov este femeia frumoasă trup și suflet din spatele brandului SWEET PAPRIKA, blogger, influencer și designer vestimentar talentat. Inspirația ei în toate activitățile creative este trecutul, din care se hrănește pentru a crea. Am întrebat-o care este primul pas spre a fi un om frumos și mi-a răspuns senină: asumarea. “Nimic nu e mai important la un individ decât să știe cine este,” crede Gabriela, iar eu îi dau dreptate, vă zâmbesc cu aceeași seninătate inspirată de Sweet Paprika și vă invit să citiți un nou interviu flawless.

Majoritatea influencerilor aleg să apară online cu nume și prenume, însă tu ai ales “Sweet Paprika”. Știu că în spatele acestor două cuvinte se ascunde iubirea. Cum?

Eu nu am început ca influencer, ci ca blogger. În 2010, când s-a lansat The Blonde Salad, eram și eu Sweet as paprika.blogspot.com. Numele era un vers dintr-o poezie scrisă de mine la literatură engleză: “Love is sweet as paprika”  – am zis eu. În 2012 am redus totul la SWEET PAPRIKA, am lansat și un brand vestimentar cu același nume. De altfel, pe etichetele hainelor o să vezi că scrie SWEET PAPRIKA by Gabriela Atanasov. Nu am fugit niciodată de numele meu, ba chiar l-am păstrat și după măritiș. Mi se pare că, într-un definitiv, tot ce am făcut eu în ultimii 10 ani a fost de dragul de a oferi. Mult timp am oferit conținut fără să fiu plătită, doar de dragul de a inspira alți oameni. Și uite așa, fără să vrem, ne învârtim în jurul acestui nume contrastant, în care eu văd și dualitatea mea ca personalitate, și faptul că adevărul, la fel ca iubirea, este dulce și iute.

Photo: Sweet Paprika

Ai început cu un simplu blog, însă acum ești cunoscută atât pentru creațiile tale, cât și pentru conținutul de calitate de pe mai multe platforme online. Ce te-a inspirat de-a lungul ascensiunii în online?

Trecutul. Eu sunt nostalgică după vremuri pe care nu le-am trăit, decât poate în alte vieți.

Tot ce e nou e un foarte bine uitat trecut și mi se pare un proces care mă hrănește, să pot să iau ceva și să transform, fie că vorbim de o poezie, un cadru dintr-un film sau mâneca unei rochii vechi. Toate mă inspiră.

De asemenea, cunoscând limba rusă, am avut acces la tot ce înseamnă cultură estică, pe care o văd foarte inspirațională în ultimii ani, deși copil fiind am avut o mare repulsie față de Rusia, prin prisma faptului că au fost ocupanți și ne-au luat de lângă România. Eu sunt născută și crescută în Republica Moldova, pentru cine nu știe încă.

Photo: Sweet Paprika

Citește și: Roxen: Cel mai frumos…

Anii ’50, tot ce e parizian și Audrey Hepburn – toate constituie surse de inspirație pentru tine. Spune-mi care sunt celelalte femei care te inspiră?

Annie Lennox, Mylene Farmer, Iris Apfel, Margareta Pâslaru, Lucky Marinescu, Lolita Milyavskaya, pe toate le văd extraordinare ca personaje. Fără să știți, mă inspir adesea din imaginea, portul și vorba lor.

Care sunt acele calități esențiale pentru o femeie pe care speri să le inspiri în rândul publicului tău feminin?

ASUMAREA! Ar fi greu să definesc asta ca o calitate, dar mi se pare că nimic nu e mai important la un individ decât să știe cine este, să știe când să spună DA, când să spună NU. Acel “BOLD” pe care îl folosim la scrierea în word lipsește adesea, iar eu apreciez când îl văd, consider că îl am și îmi place să-i “molipsesc” și pe alții de el. Multe femei nu își găsesc motivația, au dubii, sau prin prisma educației, de multe ori prin subminare și modestie indusă, ajung să nu strălucească, să nu iasă în față. Astea sunt lucrurile pe care eu vreau să le schimb.

Photo: Sweet Paprika

Cum și de ce ai hotărât să creezi și piese vestimentare?

Nu îmi plăcea ce vedeam pe stradă și în magazine. Eu cred că sunt un artist și fiecare artist trebuie să aibă un moment de repulsie, unul de egoism și unul de narcisism, prin care să creeze și să vină cu ceva pe piață. Eu vreau să văd rochii pe stradă, așa cum nu are nimeni și cum vrea în adâncul sufletului toată lumea.

Ce se ascunde în spatele unei creații Sweet Paprika?

Clichéique – multă muncă. Alergatul meu prin depozite, prin magazine de materiale, prin ateliere, prin traficul din București. Multă, multă alergătură, uneori cu copiii în brațe și o schiță pe o bucățică de hârtie, și, alteori, un croi sau un tipar dintr-o revistă veche.

Ce piese vestimentare ai vrea să vezi mai des pe străzile din București?

Rochiile mele. 😊

3 propuneri Sweet Paprika pentru sezonul de vară 2020.

Rochii. Genți de paie și șepci. Rochii din nou.

La ce piese vestimentare nu ai renunța niciodată, în ciuda schimbărilor de trend?

Eu nu urmăresc niciun trend. Sincer, nu îmi pasă. În fiecare an se poartă pastelul primăvara și negrul iarna, iar pe mine mă plictisește cuvântul “tendințe” teribil. Buline se purtau și acum 60 de ani și mi se pare că sunt la fel de prezente în vitrine și azi. Ce-i drept, e fantastic cum au revenit anii ’90 și zici că îmi retrăiesc copilăria în care mă încălțam cu pantofii mamei… Numai că de data asta mama sunt eu și chiar mi se potrivesc sandalele urâte și ciocatele mamei.

Totuși, ca să îți răspund la întrebare: la rochii nu aș renunța niciodată și sper să nu iasă din tendințe sau să fie interzise vreodată.

Photo: Sweet Paprika

Citește și: Fosta concurentă Masterchef…

Ce îți dorești cel mai mult în următoarele luni și care sunt planurile tale de viitor?

Vreau să pun bine la punct sistemul de închiriat al rochiilor Sweet Paprika și vreau să îmi cânt cântecele, un vis pe care l-am ignorant prea mult timp.

Fashion & Accessories

One Reply to “Gabriela Atanasov, Sweet Paprika: Nimic nu e mai important la un individ decât să știe cine este – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *