După ce s-a îndrăgostit de muzică la vârsta de doar 7 ani, Roxen i-a dedicat ani întregi de pasiune și muncă. A urmat lecții de canto și pian și a ajuns să lanseze primul single în noiembrie 2019. “Ce-ți cântă dragostea” s-a bucurat de succes atât pe posturile de radio, cât și pe YouTube, unde videoclipul a depășit 25 milioane vizualizări. În scurt timp, Roxen a devenit reprezentanta României la Concursul Muzical Eurovision 2020, care a fost însă amânat și urmează să aibă loc în 2021. Am stat de vorbă cu ea pentru a afla ce înseamnă înseamnă izolarea, așteptarea, dezvoltarea permanentă și depășirea tuturor obstacolelor pentru o tânără îndrăgostită de muzică.

Știu că muzica a intrat în viața ta încă de la vârsta de 7 ani. Cum ai crescut alături de ea în Cluj?

Roxen: A intrat serios în viața mea de la vârsta de 7 ani, iar părinții, rudele, educatoarele la grădiniță mă încurajau mereu să cânt. Sunt convinsă că toate astea au făcut ca legătura dintre mine și muzică să fie una mai mult decât specială. De la 7 până pe la 16 ani am fost complet dedicată muzicii. Mama mă înscria la concursuri și participam la festivaluri. E ironic cum fac asta de atât de mult timp și totuși am extrem de multe emoții atunci când e nevoie să vorbesc unui public larg.

Muzica înseamnă emoție. Și pe scenă, și în creație, dar și ca ascultător. Spune-mi ce piesă ai alege pentru a trăi dragostea? Dar pentru tristețe?

Roxen: Pentru a trăi dragostea, aș alege cu siguranță Juice WRLD – Forever, iar pentru tristețe, aș alege Khaled – Vertigo.

Toată lumea aștepta cu entuziasm momentul tău special la Eurovision. Însă ne-ai demonstrat că the show must go on, no matter what. A fost greu să accepți schimbările cauzate de pandemie?

Roxen: A fost greu să accept că nu o să mai am ocazia să cânt Alcohol you. Această piesă merita un moment mai mult decât special pentru că e o bucată din sufletul meu. Asta a fost cel mai greu, în rest am găsit doar beneficii, cum ar fi faptul că am un an la dispoziție pentru a mă pregăti cât pot de bine și pentru a fi și mai încrezătoare decât până acum.

Dacă tot am adus în discuție această perioadă dificilă, spune-ne ce momente frumoase ai trăit în perioada de izolare.

Roxen: Izolarea mea a fost reprezentată mai mult de munca de acasă. Sau mai mergeam uneori la studio. A fost relaxant, am avut timp să îmi pun gândurile în ordine. Asta a fost cel mai frumos lucru, timpul cu mine.

Vei rămâne reprezentanta României la ediția Eurovision din 2021. Ți se pare firesc așa sau ai fi preferat să treci la ceva nou?

Roxen: Mă bucur foarte tare că voi reprezenta România la Eurovision în 2021. Această competiție îmi este apropiată de suflet și consider că aduce numai beneficii carierei mele, mă ajută să mă dezvolt și mai bine pe plan artistic, să descopăr lucruri noi, să muncesc mai mult.

Ceva nou pentru mine ar însemna să-mi schimb vocația, dar asta nu-mi doresc și nu cred că se va întâmpla vreodată. 🤣

Lumea în care trăim e, de altfel, dedicată noutăților și vitezei. Ce ți-ai dori să rămână neschimbat peste ani?

Roxen: Cred că întrebarea ta are răspunsul în ea: nu are sens să mă gândesc la lucruri pe care nu le pot controla, în schimb, mă pot gândi la beneficiile și la părțile bune ale unei situații. Consider că “noutățile și viteza” sunt ceva esențial în lumea noastră, pentru că avem nevoie de evoluție continuă pe toate planurile. Dacă am sta pe loc, indiferent de situație, am rata destinația. 😊

Am observat că ți-ai schimbat look-ul, iar noua ta culoare de păr este fascinantă. Cum a început schimbarea: din interior sau din exterior?

Roxen: A fost o schimbare care a început total din interiorul meu. Când am văzut nuanța în catalog, nimeni nu a putut să mă facă să mă răzgândesc și nu regret nicio secundă.

Ce sfat ai pentru fetele flawless, atunci când vine vorba de schimbări și de visuri de viitor?

Roxen: Să nu înceteze să-și urmeze visurile, indiferent de situație. Perseverența e cea mai importantă. Talentul plătește biletul, dar perseverența și răbdarea o să vă ducă la finalul călătoriei.

Lifestyle & Leisure

6 Replies to “Roxen: Cel mai frumos lucru în izolare a fost timpul cu mine – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *