Piramidele din Egipt, perla turismului egiptean din apropiere de Cairo, au fost redeschise publicului miercuri, după ce au fost închise în martie din cauza epidemiei de COVID-19, relatează AFP, citat de Agerpres.

Egiptul a decis la jumătatea lunii iunie să-şi redeschidă spaţiul aerian, precum şi o parte din atracţiile turistice, pentru a reînvia turismul, un sector care a înregistrat pierderi financiare uriaşe în cele trei luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus.

Câţiva zeci de turişti au fost prezenţi miercuri pe locul vastei necropole regale.

Vezi și: 5 poezii romantice din Egiptul Antic

Fatma Baioumy, ghid turistic pe platoul de la Giza, a declarat că situl este „sigur”. „Există o mulţime de măsuri de protecţie (…) totul este dezinfectat”, a spus ea.

Piramidele din Egipt, deschise după trei luni de restricții

După trei luni de închidere şi o restricţie de circulaţie pe timp de noapte pentru a lupta împotriva COVID-19, Egiptul a început să implementeze măsuri de redeschidere progresivă.

Aeroporturile s-au redeschis miercuri, la fel şi Muzeul Egiptean din Piaţa Tahrir din Cairo. Redeschiderea altor locuri turistice se va face treptat, a anunţat guvernul la jumătatea lunii iunie, piramidele din Egipt fiind printre primele obiective.

În momentul în care zborurile internaţionale se reiau către Egipt, doar trei guvernorate, cunoscute pentru staţiunile lor de pe litoral, sunt autorizate să primească turişti: Marea Roşie, Sinaiul de Sud şi Marsa Matrouh (nord).

Egiptul, o ţară cu 100 de milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 68.000 de cazuri de coronavirus şi aproximativ 3.000 de decese, potrivit cifrelor oficiale.

Vezi și: Vine vara! Ce cosmetice naturale alegi pentru vacanța perfectă

Lifestyle & Leisure

2 Replies to “Piramidele din Egipt au fost redeschise publicului”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *