Maserati Ghibli facelift este primul model electrificat al constructorului italian. Compania a publicat imagini și detalii referitoare la acest model. Momentan, Ghibli facelift va fi disponibil doar în versiunea Hybrid, fiind echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri, un compresor electric și un sistem mild-hybrid la 48V.

În urmă cu câteva săptămâni, Maserati a pus pe jar comunitatea pasionaților de autoturisme după ce au demarat campania de promovare a lui Ghibli Hybrid. Italienii au publicat atât imagini teaser, cât și o serie de clipuri cu detalii ale caroseriei.

Maserati Ghibli facelift – 2.0 litri benzină + eBooster = 330 CP

Constructorul de la Modena a prezentat recent Ghibli facelift, singura motorizare anunțată în acest moment fiind cea electrificată. Maserati Ghibli Hybrid este echipat cu un motor pe benzină în patru cilindri de 2.0 litri, ajutat de un compresor electric (denumit eBooster) și a unui sistem mild-hybrid la 48V. Astfel, propulsorul dezvoltă 330 de cai putere la 5.750 rpm și 450 Nm disponibili începând cu 1.500 rpm. Transmisia este asigurată de o cutie ZF cu opt rapoarte, iar puterea este „trimisă” pe puntea spate.

Maserati Ghibli facelift ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde, iar viteza de top este de 255 km/h (limitată electronic).

Consumul mediu mixt anunțat se situează între 8.5 și 9.6 litri/100 de kilometri (conform WLTP). De asemenea, modelul este echipat cu o baterie de mici dimensiuni amplasată în portbagaj, care stochează energia recuperată în momentul decelerării/frânării.

maserati a prezentat ghibli facelift, primul model hybrid al companiei
Maserati a prezentat Ghibli facelift, primul model hybrid al companiei

Detalii estetice albastre și o nouă grilă frontală

Potrivit comunicatului oficial, versiunea mild-hybrid va fi echipată cu o serie de accesorii de culoare albastră, această nuanță fiind integrată pe etriere, la nivelul prizelor laterale și pe logo-ul Maserati amplasat pe montantul C. Totodată, modelul va primi o nouă grilă frontală și faruri ușor restilizate.

Producătorul italian a operat o serie de modificări și la interior. Astfel, Ghibli facelift va fi echipat cu un instrumentar digital de bord și cu un display central cu o diagonală de 10.1 inch. De asemenea, sistemul de infotainment are la bază Android Automotive.

Noul Maserati Ghibli Hybrid reprezintă primul pas facut de constructorul italian către mobilitatea electrică. Oficialii companiei au transmis că primele modele electrice vor fi GranTurismo și GranCabrio, programate pentru 2021.

maserati a prezentat ghibli facelift, primul model hybrid al companiei
Maserati Ghibli facelift – interior

Vezi și: Mazda 2 2020 – O poveste despre autodepășire

Boys & Toys

One reply to “Maserati a prezentat Ghibli facelift, primul model electrificat al companiei”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.