Dania este unul dintre cei mai cunoscuți TikTokeri din România: @ninjagirldraws. Dincolo de ecranul telefonului, însă, Dania ascunde același suflet iubitor de frumos care se exprimă online și offline. Am stat de vorbă cu ea despre școala altfel în 2020, despre tot ce înseamnă back to school, dar și despre numitorul comun în Christ with Shopping Bags, Enigma Otiliei și Medusa lui Bernini.

Back to school înseamnă altceva în 2020. Cum va începe anul școlar pentru tine?

Îmi este foarte greu să răspund la această întrebare, în condițiile în care totul este în ceață în momentul de față.

Fiindcă tot a venit vorba de școală, spune-mi cum ți s-a părut școala online în perioada de dinainte de vacanță.

Școala online înainte de vacanță mi s-a părut puțin haotică din cauza faptului că instituțiile de învățământ nu erau pregătite pentru derularea cursurilor online și a existat o perioadă destul de lungă de confuzie, în care școala devenise opțională pentru foarte mulți elevi, lucru care a afectat enorm desfășurarea cursurilor.

Ce ți-a lipsit cel mai mult în perioada de izolare?

Eu m-am simțit foarte bine în perioada de izolare și nu pot spune că mi-a lipsit ceva enorm. Singurul lucru care mi-a displăcut a fost faptul că aveam senzația că lumea a fost pusă într-o stare de hibernare și nu puteam face nimic în legătură cu asta deoarece timpul era singurul care putea remedia lucrurile.

Pentru mulți dintre noi, TikTok e încă o necunoscută. Spune-mi cum ai ajuns tu pe această rețea.

Eu m-am alăturat TikTok-ului încă din timpul în care era numit Musical.ly. Am descoperit aplicația prin intermediul unor prietene și am început pe zi ce trece să petrec mai mult timp folosind-o. Urmăream creatori de conținut și nu simțeam că există vreo diferență între ei și mine care m-ar opri din a face ce fac ei. Primele mele videoclipuri nu au fost cele mai bine concepute, dar, cu timpul, atât eu, cât și aplicația, am evoluat. Împreună.

Citește și: Ce este TikTok…

Ce alte pasiuni ai, în afară de desen?

Îmi place foarte mult actoria și tot ce ține de domeniul creației.

Te gândești la o carieră de influencer sau ai alte planuri de viitor?

Încă sunt la capitolul în care învăț, acumulez experiență și cunoștințe. E o decizie care, cred eu, va veni de la sine. Mă las purtată de vânt, nu aș vrea să îmi impun anumite chestii.

O parte importantă a TikTok-ului este muzica. Ce asculți și ce te inspiră să desenezi?

Gusturile mele în materie de muzică sunt foarte diverse și îmi place să ascult melodii care îmi transmit ceva. Totuși, când desenez, prefer să ascult un podcast sau să urmăresc un videoclip pe YouTube, pentru că mă ajută să fiu mai concentrată.

Ai multe creații în sketchbook și ai testat diferite tehnici de-a lungul timpului. Care e preferata ta?

De-a lungul timpulului am testat diferite tehnici de creat artă și, de curând, am realizat că pictura este favorita mea.

Citește și: 5 imagini din Roma…

Spune-mi trei creații artistice preferate și ce înseamnă ele pentru tine.

Prima ar fi Christ with Shopping Bags, a lui Banksy. Am fost foarte impresionată de această pictură deoarece înfățișează felul în care oamenii percep sărbătorile creștine în zilele noastre. Mi se pare că Banksy dorea să arate faptul că sărbătorile nu mai sunt privite dintr-un unghi religios, ci sunt asociate cu venirea lui Mos Crăciun, a iepurașului etc. Enigma Otiliei, romanul lui George Calinescu, este unul dintre preferatele mele deoarece, prin intermediul personajelor, sunt prezentate versiuni complet diferite asupra vieții și a succesului. Medusa, sculptura lui Bernini este cea de-a treia operă preferată. Povestea din spatele acestei sculpturi mi se pare fascinantă.

Fun & Games

2 Replies to “Dania @ninjagirldraws: Școala online înainte de vacanță mi s-a părut puțin haotică – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *