Lorena Șerban este o tânără de doar 21 de ani care și-a transformat pasiunea pentru social media într-un adevărat full time job. Activă pe Instagram și pe TikTok, Lorena nu este nicidecum superficială și, dincolo de pasiunea ei pentru beauty și fashion, abordează și subiecte profunde. Printre ele se numără anorexia, terapia și starea de bine, în general. Vă invităm s-o descoperiți pe Lorena Șerban, dincolo de TikTok, într-un nou interviu flawless.

Cum ai ajuns pe TikTok și unde a început pasiunea ta pentru social media?

Pasiunea mea pentru social media a început încă de pe vremea hi5-ului, când eu aveam 11-12 ani. Încă de atunci postam zilnic pe rețelele de socializare. Deși eram cam mică, făceam chestii interesante și încă de atunci aveam idei de shooting-uri, căutam locuri interesante, mă pictam pe față, făceam outfit-uri și așa mai departe. Aplicația care „m-a propulsat” a fost ask.fm, unde lumea intră la mine pe profil să citească despre cum să slăbești, cum să te îmbraci și multe alte asemenea sfaturi. Când ask.fm a început să nu mai fie așa folosit, toată comunitatea de acolo s-a mutat pe Instagram.

Tiktok-ul, pentru mine, a fost o negare în primă fază, pentru că nu vedeam un viitor în aplicație și nu era nimic inspirațional la mine pe for you page. La începutul anului 2020 i-am mai dat o șansă și mi-am propus să fiu eu cea care aduce chestii calitative pe feed-ul românesc. Între timp, s-a dezvoltat foarte frumos și am descoperit și eu că există oameni de la care ai multe de învățat pe TikTok.

Ești prezentă atât pe Instagram, cât și pe TikTok și YouTube. Nu e greu să creezi conținut pentru atâtea rețele sociale?

Conținutul în sine nu este greu de creat, este mai greu să aduci ceva nou, să te evidențiezi în mulțime prin ceva anume. Partea mai complicată vine în momentul în care, pe lângă social media mai ai și alte activități. La mine a fost facultatea, o facultate care implică prezență obligatorie și care, din punct de vedere al creativității, mă limita. În momentul în care a început carantina, stând la cursuri de acasă, am început să fac mult mai mult content. Perioadă în care m-am apucat și de YouTube, platformă pe care urmează să o dezvolt mai mult.

După părerea mea, un influencer nu ar trebui să aibă secrete. Sinceritatea și consecvența sunt, însă, necesare.

Lorena Șerban

Care este secretul unui influencer de succes, după părerea ta?

După părerea mea, un influencer nu ar trebui să aibă secrete. Sinceritatea și neapărat să fii consecvent. Un influencer trebuie să știe să zică NU proiectelor cu care nu rezonează și să își împărtășească opinia sinceră cu privire la ceea ce recomandă sau prezintă.

Citește și: Ana Gum…

Foarte mult din ce faci are legătură cu două domenii “frumoase”:  beauty și fashion. De unde pasiunea pentru frumos?

Cred că asta a venit încă de când eram mică. Mama mea este o femeie superbă și cred că atunci când eram doar o fetiță o priveam și îmi doream să fiu la fel de frumoasă cum e ea. O altă aplicație a avut un impact mare asupra mea cu privire la pasiunea pentru fashion, și anume LOOKBOOK. Acolo imi postam outfit-urile de zi cu zi și lumea mă aprecia. Pasiunea pentru makeup am dobândit-o în urma unor cursuri de makeup la care am fost model. Eu, stând cu ochii închiși și ascultând cum explică domnișoara trainer, am băgat la cap tot ce e de știut despre makeup, urmând să exersez ce am auzit, pe mine, acasă.

Sunt totuși la început pe partea de makeup artistic, însă cu ajutorul TikTok-ului exersez și sper că o să devin din ce în ce mai profi.

Deși dedici mult timp acestor pasiuni frumoase, la începutul acestui an ne-ai uimit cu o video curajos despre anorexie. Cum ai reușit să ajungi la echilibru interior?

La echilibrul la care sunt acum am ajuns și datorită oamenilor care mă urmăresc și care mă încurajează constant. A fost un drum de cam 7 ani de zile, cu suișuri și coborâșuri, cu momente de fericire, dar și de cumpănă, în care am zis că renunț. Însă nu m-am lasat, iar prin terapie, cu sprijinul părinților și al prietenilor, am ajuns ceea ce sunt astăzi. O fată de 21 de ani care își cunoaște adevărata valoare și care își dorește să deschidă ochii fetelor care o urmăresc și să le învețe să își iubească fiecare cm din corp, pentru că asta e calea spre succes și stare de bine.

Bullyingul se naște din glume răutăcioase. Niciodată nu știi ce impact ar putea avea o vorbă aruncată în vânt asupra unei persoane.

Lorena Șerban

Care sunt diferențele între glumele răutăcioase, dar nevinovate și fenomenul de bullying, după tine?

După părerea mea este exact același lucru. Bullyingul se naște din glume răutăcioase. Nu ar trebui să faci nici măcar o glumă răutăcioasă, fie ea cât de nevinovată, unei persoane care știi că ar putea să o pună la suflet. Niciodată nu știi ce impact ar putea avea o vorbă aruncată în vânt asupra unei persoane.

Ce ți-ai fi dorit să-ți spună cineva în perioada în care te luptai cu anorexia și ce dorești să transmiți unei fete flawless, care trece prin același lucru?

Dacă există un lucru pe care mi-aș fi dorit să mi-l spună cineva atunci când eram anorexică acela este când să mă opresc. Puteam foarte bine să scap de câteva kg în plus și apoi să spun stop, însă eu am pierdut controlul și am ajuns într-un loc foarte întunecat, de unde mai greu ieși. Ce aș vrea eu să transmit este faptul că nu tot ce vezi în online este adevărat. Fetele își editează pozele, modelele trec prin multe ca să arate cum arată, nu totul este perfect și înfățișarea nu e totul. Ce vreau să transmit este că lucrul cel mai important este împăcarea cu sinele și acceptarea defectelor. După ce scăpăm de complexe, lucrăm la a fi cea mai bună versiune a noastră.

2020 a fost un an dificil pentru mulți dintre noi. Cum ai resimțit perioada de izolare și ce ai învățat din ea?

Pentru mine, perioada de izolare n-a fost deloc plictisitoare. Nu am avut timp să mă plictisesc, a fost binevenită chiar. M-am odihnit, am eliberat tot stresul pe care l-am acumulat în sesiunea de examene chiar de dinainte de carantină și m-am focusat pe familie și pe crearea de conținut. Chiar pot spune că, dacă nu era carantina, prezența mea în online nu era așa vizibilă cum este acum.

Citește și: Beatrice Stănescu…

Ce îți dorești la finalul acestui an, pe plan personal? Dar pe TikTok și Instagram?

Până la finalul acestui an îmi doresc să clarific câteva dileme interioare și să fac o alegere corectă cu privire la fericrea mea. Iar pe Insta și TikTok îmi doresc să fie la fel de bine, sau de ce nu, chiar mai bine. Îmi doresc să nu mai fiu leneșă și să pun toate ideile pe care le am în aplicare.

Cel mai important lucru pe care l-ai învățat până acum este…

Să ai răbdare, tot ce îți dorești și ce e menit să fie pentru tine, ți se va îndeplini mai devreme sau mai tarziu, atunci când este timpul și când ești îndeajuns de puternic să îi faci față sau să apreciezi.

Fun & Games

2 Replies to “Lorena Șerban, influencer TikTok: Bullyingul se naște din glume răutăcioase – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *