Ana Gum a ajuns celebră ca influencer pe TikTok, după doi ani de muncă, pasiune și dorință în acest sens. Noi am stat de vorbă cu Ana pentru a afla cum s-a născut pasiunea ei pentru social media, dar și care sunt diferențele principale între cele mai cunoscute platforme: Facebook, Instagram, YouTube și TikTok. Ana ne-a surprins cu răspunsuri autentice despre ce înseamnă să cunoașterea și ascularea de sine, dar și dezvoltarea pe plan personal și profesional. Vă invităm să citiți un nou interviu flawless, de data asta cu Ana Gum.

De unde pasiunea pentru dans și de unde pasiunea pentru TikTok?

Încă din copilărie am fost pasionată de muzică și dans. Mai întâi a venit interesul, după care părinții mi-au încurajat această pasiune prin cursuri de balet, dans sportiv, latino și prin înscrierea în cadrul unei școli de muzică din București, secția pian. În liceu am participat la cursuri de actorie, iar în facultate am ales să studiez regia de film și tv. Cu toata această experiență artistică, în momentul în care am observat că-mi pot face o carieră în social media, lucrând independent, nu am ezitat și am încercat să mă exprim, mai întâi pe Youtube, după care pe Instagram, și, într-un final, pe TikTok. Iar TikTok mi se pare că se mulează cel mai bine pasiunilor mele și stilului meu în acest moment.

Care sunt, după tine, diferențele esențiale între TikTok și Facebook, Instagram și YouTube?

Diferențe sunt multe. De la grupe de vârstă, la mod de exprimare, format, features, dinamică etc. Pentru a răspunde pe scurt la această întrebare, pot spune că Facebook este the OG platform (eng. prima platformă), Youtube și Instagram – locul unde profesioniștii social media își expun contentul video, respectiv foto, iar TikTok este epicentrul trendurilor în momentul de față, the Hype platform.

Citește și: Alex Trif…

Toți influencerii de top sunt o sursă de inspirație prin profesionalismul lor.

Ana Gum

Care sunt influencerii care te inspiră la content creation?

Toți influencerii de top sunt o sursă de inspirație prin profesionalismul lor și brandul pe care l-au creat, dar în acest moment mă inspiraă dansatorii shuffle din lume: ecruzn, vansecco, king_min_su sunt cei mai buni, după părerea mea, pe ce fac eu. Mi se pare uimitor că idolii mei vorbesc cu mine și mă apreciază! Ba chiar în viitorul apropiat voi avea colaborări cu ei.

Se spune că ești cel mai bun tiktoker la challenge-uri la dans, iar noi suntem de acord cu această afirmație. Care e secretul tău?

Mulțumesc mult. Voi încerca să mă ridic asteptărilor, în acest caz :). Cred că ingredientul principal în această supă este dorința… Însă fără apă, adică fără timpul și efortul investite aproape zilnic, orice dorință arde rapid.

Ce alte pasiuni ai, în afară de dans și TikTok?

Îmi place activitatea fizică de orice fel în natură, preferabil yoga, apreciez arta contemporană light-hearted, designul interior și, de curând, am început să mă gândesc tot mai serios să scot o piesă muzicală EDM.

Citește și: Dr. Nico Ferariu…

Ce iți dorești din punct de vedere profesional, la final de 2020?

2020 a fost un an foarte bun pentru mine din punct de vedere profesional. Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi se întâmplă. După doi ani de zile de încercări continue de a-mi face o carieră în social media, timp în care am vrut să renunț de nenumărate ori, simțind că tot efortul depus de mine este în zadar și că toate obstacolele acestui drum mai rău mă vor traumatiza decât să mă facă să mă simt împlinită… În sfârșit văd lumina de la capătul tunelului… Și nici n-a fost nevoie de foarte multă terapie. Glumesc. Sinceră să fiu, și uitasem că ar putea exista roade ale acestei pasiuni, de content creation. Dar există. La finalul acestui an voi încerca să mă dezvolt și mai mult prin ceea ce fac, să promovez tot ce ține de high-vibration și spirit ludic și să îmi depășesc limitele.  

Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi pe viitor?

Pe lângă dansatorii pe care i-am enumerat mai sus, îmi doresc foarte mult să colaborez cu producători de muzica EDM, cu speranța că în 2021 lumea festivalurilor se va întoarce la normal.

Ce calități îți dorești să dezvolți pe viitor, la nivel personal și profesional?

Personal sunt în continuă dezvoltare. De-ndată ce descopăr ceva ce trebuie dezvoltat, dezvolt. Momentan lucrez la optimism, acum că încep să se așeze lucrurile… Calmul interior și, cel mai important, iubirea de sine.

Profesional, pe lângă skill-uri noi în dans, voce și videography, aș vrea neapărat să-mi dezvolt capacitatea de a lucra într-o echipă. De la un anumit punct, e bine să recunoști că singur te deplasezi rapid, însă în echipă ajungi departe.

Ascultă-te. Ascultă-ți mintea, corpul, trăirile. Ajută-te să te vindeci!

Ana Gum

Cum ai resimțit perioada de izolare și ce ai învățat pe parcursul ei?

Pentru mine, perioada de izolare a venit într-un moment nepotrivit. Abia mă angajasem și, drept urmare, după 2 luni de izolare, au fost nevoiți să renunțe la mine. Am înțeles și am mers mai departe, găsindu-mi rapid alte target-uri. Este ciudat. A fost rău, dar pentru că știam că orice străin poate empatiza cu durerea mea și că, practic, luptăm împreună pentru supraviețuire, parcă a apărut un sentiment de unitate. Iar această unitate mi-a ridicat moralul. Aceasta cred că ar fi lecția de bază din izolarea la domiciliu de anul acesta.

Dacă ar fi să alegi un singur sfat care te-a ajutat să fii un om mai bun, care ar fi acela?

Ascultă-te. Ascultă-ți mintea, corpul, trăirile. Ajută-te să te vindeci pentru tine și vei face bine și pentru oamenii din jur.

Fun & Games

3 Replies to “Ana Gum, influencer TikTok: Ascultă-ți mintea, corpul, trăirile – interviu flawless”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.