Gino Manzotti, liderul trupei DJ Project ne-a surpins cu un sound fresh în „Matado”, o piesă atipică despre care spune că „nu are legătură cu DJ Project.” Pornind de la interesul pentru această nouă piesă, dar și pentru a sărbători 20 de ani de existență a muzicii bune cu DJ Project, ne-am hotărât să stăm de vorbă cu Gino Manzotti. Așa a luat naștere un nou interviu flawless despre muzică, pasiune și originalitate. Am vorbit și despre reinventare și autodepășire, dar și despre fapte bune pentru Homeless Animal Hospital.

Photo: Global Records

După „Retrograd” și „Slăbiciuni” la DJ Project, „Matado” apare drept o piesă atipică, dar care sună extrem de bine. Ce te-a inspirat pentru această piesă?

Îmi place foarte mult să experimentez, așa că am pus niște elemente balcanice pe un ritm foarte modern, cu o voce foarte fresh. Mai exact, o experiență de la care nu am foarte multe așteptări, pentru că nu are legătură cu DJ Project. 

Nu există o rețetă a succesului.

Gino Manzotti, DJ Project

Dacă tot am ajuns la capitolul inspirație, recunoaștem că prea puține trupe românești au rezistat trecerii timpului. Care e secretul DJ Project?

Nu există o rețetă a succesului. Există o poveste credibilă, împachetată într-o orchestrație modernă, cu o voce foarte fresh și un sound actual. 

Cum începe procesul de creație pentru o nouă piesă DJ Project?

Diferă de la piesă la piesă. Câteodată se pleacă de la un refren, alteori de la un simplu negativ. Acest lucru depinde de mai mulți factori.

Multe din vocile care au colaborat cu voi au ajuns faimoase, în timp ce altele erau deja cunoscute în România. Cum apar ideile de colaboarare?

Nu sunt neapărat idei de colaborare. Sunt artiste cu care ne-am dorit să cântăm și, din fericire, ni s-au alăturat proiectului în toți acești ani.

Andia vă e aproape de ceva vreme. La ce alte colaborări ne putem aștepta pe viitor?

Din cauza faptului că piesele stau foarte mult timp în top 10, nu avem ocazia să colaboram cu foarte mulți artiști, dar următoarea colaborare va fi o mare surpriză. Pe de altă parte, bineînțeles că ne bucură foarte tare faptul că piesele DJ Project au succes, sunt primite atât de bine de public, și stau mult timp în topuri. 

Citește și: Alexia: Muzica…

Dacă ar fi să caracterizezi în doar 3 cuvinte scena muzicală din România, care ar fi acelea?

Fresh, surprinzătoare și originală.

Ce speri să reziste în industria muzicală și ce ți-ai dori să dispară?

Mi-aș dori să reziste genul de oameni care o conduc acum. Să dispară… nu cred că sunt în măsură să-mi dau cu părerea despre acest aspect.

2020 ne-a adus multe schimbări, multe îngrijorări. Cum s-au resimțit ele în industria muzicală?

Cu siguranță, un punct nevralgic este reprezentat de lipsa concertelor, care i-a afectat nu doar pe artiști, ci și pe instrumentiști, compozitori, textieri, organizatori de evenimente și așa mai departe. Cu toții ne-am adaptat situației actuale, însă efectele pandemiei se resimt în această zonă. 

Photo: Global Records

DJ Project este mai mult decât o trupă, este un stil de muzică.

Gino Manzotti, DJ Project

Știm că 2020 mai are o însemnătate mare pentru voi, de data asta una pozitivă: 20 de ani de la înființarea DJ Project. Spune-mi câteva lucruri de la începuturi.

Am avut idea formării trupei în 1998, în Germania, însă proiectul a luat naștere în toamna anului 2000, în Timișoara, alături de Dj Maxx. Ne-am bucurat să vedem că începutul nostru a fost unul promițător și foarte bine primit de public. DJ Project este mai mult decât o trupă, este un stil de muzică, de la care nu ne-am abătut nici în ziua de azi.

Ce e diferit acum, după 20 de ani? Ce a rămas la fel?

Având în vedere că am ajuns încă de la început în topuri, respectiv locul 1, devine tot mai greu să faci piese din ce în ce mai bune, mai frumoase și mai frumoase. Constant trebuie să te reinventezi, să te autodepășești, dar totodată să păstrezi direcția în care crezi.

Ce sfat i-ai acorda unui tânăr care iubește muzica și vrea să facă primii pași în această industrie?

Nu am neapărat sfaturi pentru artiștii care își doresc o carieră în muzică. Dacă ei sunt talentați, sunt destui producători muzicali care au nevoie de prezența și de abilitățile lor.

Citește și: Olivia Addams…

Ce îți dorești pentru DJ Project la finalul lui 2020? Dar pentru tine însuți?

Îmi doresc să se termine așa cum a început. Iar pentru mine, îmi doresc să se finalizeze cu bine campania pe care am început-o acum câteva luni, pentru Homeless Animal Hospital, să reușim să salvăm cele peste 100 de animale care sunt în acest adăpost.

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Gino Manzotti, DJ Project: Trebuie să te reinventezi, dar totodată să păstrezi direcția în care crezi”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *