Dr. Nico Ferariu, Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Reconstructivă, este în primul rând un om frumos, pasionat de frumos. Am decis să stau de vorbă cu ea după ce am citit unul dintre textele ei pe Instagram. „Mi-a luat 25 de ani să-mi accept corpul, să mă bucur de formele mele, să mă iubesc pe mine însămi,” scria Nico. Am decis să o provoc pe Dr. Nico Ferariu la o discuție faină despre estetică, dar și despre tot ce înseamnă frumusețea interioară. Vă provoc și pe voi să descoperiți un interviu flawless despre frumusețea reală.

Ce înseamnă, pentru tine, meseria ta?

Dr. Nico Ferariu: Profesia mea este menirea mea. Eu am știut că vreau să fiu medic foarte devreme în viață. Probabil pentru că empatizez intens cu emoțiile oamenilor, am simțit foarte devreme mai întâi să ajut omul în suferință, iar apoi, pe măsură ce m-am maturizat, am realizat că locul meu este clar în chirurgia estetică. Acum, să știi că în adolescența mea am conștientizat că eu observ trăsăturile fizice în cel mai mic detaliu și îmi foloseam timpul din orele plictisitoare pentru a desena pe bănci siluete perfecte, sâni rotunzi, nasuri proporționate, cu vârful și cu nările perfecte. Așadar, pe scurt-o-lung, fiindcă știu că vorbesc mult uneori, nu m-aș vedea în această etapă a vieții făcând nimic altceva.

Cum și de ce ajungi medic specialist în chirugie plastică?

Nu știu alții cum sunt, însă eu am ajuns în chirurgia plastică după ce eram deja specialist cardiolog. Perioada de formare în chirurgie plastică este de 6 ani, după absolvirea examenului de rezidențiat, deci dupa înca 6 ani de Facultate de Medicină. Eu, la rezidențiat, din ego și pentru că aveam o notă foarte mare, mi-am ales inițial regina specializărilor, cardiologia, pentru că ea, nu-i așa, salvează vieți. Apoi, mi-am dat seama că eu am personalitate de chirurg și ce tip de chirurgie ar fi fost mai potrivită decât cea estetică?

Chirurgii plasticieni nu sunt magicieni care transformă corpuri și fețe cu bagheta lor magică.

Dr. Nico Ferariu

Cum decurge o consulație tipică în România și ce își doresc femeile să schimbe la aspectul lor?

O consultație tipică de estetică începe cu prezentările, și pe măsură ce pacienta vorbește, râde, zâmbește, eu sunt atentă la toate trăsăturile fizice și, în momentul în care am terminat plăcuta conversație știu exact care sunt tratamentele estetice necesare pentru a obține un ten întinerit, strălucitor și neted. Dacă vorbim despre intervențiile chirurgicale, acolo pacienții vin exact pentru regiunea corpului sau a feței care nu le place. În aceste situații, le explic clar care sunt posibilitățile, care sunt beneficiile, înțeleg exact care sunt așteptările și trec în revistă toate complicațiile posibile. Pacientul trebuie să înțeleagă foarte bine că o operație estetică este o operație și chirurgii plasticieni nu sunt magicieni care transformă corpuri și fețe cu bagheta lor magică.

Citește și: Olivia Addams…

Există „prea mult” când vine vorba de intervenții estetice?

Așa cum există prea mult în orice pe lumea asta, unii oameni tind să exagereze și cu intervențiile estetice. Scopul meu, în fiecare zi, este să promovez frumusețea cu aspect natural. Cei din jurul tău nu trebuie să observe că tu ai o intervenție estetică, trebuie să fii tu, mai frumos, cu trăsături armonioase, de exemplu cu bust frumos și nu neapărat cu un look fake. Noul trend în estetică este rezultatul cât mai natural.

În perioada de izolare, am început să cânt la chitară, am meditat, am făcut spinning în living room și m-am plimbat cu bicicleta prin pădurea de la Snagov. Niciodată nu mi s-a părut pădurea de la Snagov atât de frumoasă.

Dr. Nico Ferariu

Cum ai resimțit perioada de izolare și ce ți-a lipsit cel mai mult?

Eu nu am resimțit perioada de izolare, m-am bucurat de ea. M-am bucurat de casa mea, am reușit să redecorez terasa, am făcut teme online și am trecut împreună cu fiul meu de examenul de capacitate, cu bine, am început să cânt la chitară, am meditat, am făcut spinning în living room și m-am plimbat cu bicicleta prin pădurea de la Snagov. Niciodată nu mi s-a părut pădurea de la Snagov atât de frumoasă ca în primăvara acestui an. Mi-a lipsit Soma Clinic, echipa noastră și energia interacțiunii cu pacientele și prietenele mele.

S-au schimbat în vreun fel dorințele pacientelor tale după izolare?

Nu neapărat. Pacientele clinicii noastre au revenit după perioada izolarii cu aceleași dorințe și necesități. Aș putea să spun că multe paciente s-au analizat mai atent și au venit cu dorințe noi.

Ce recomandări ai face unei persoane care își dorește să apeleze la o intervenție estetică?

Îi recomand să vină la un consult. În timpul consultului, chiar dacă durează puțin mai mult decât suntem noi obișnuiți, aștept chiar să vină pregatită cu o listă de întrebări. Orice întrebare este binevenită și absolut necesară pentru ca pacienții să înțeleagă bine ce presupune intervenția, care sunt riscurile și beneficiile. Bineînțeles că noi toți ne dorim doar beneficii și rezultate excepționale. Dacă așteptările pacientei sunt oarecum realiste și potrivite cu ce poate intervenția chirurgicală să îi ofere, atunci pacienta va fi încântată de rezultat cu siguranță.

Există „modă” în ceea ce privește schimbările realizate sub bisturiu?

Pe primul loc rămân intervențiile dedicate sânilor. Dacă mărirea sânilor a crescut în ultimii 10 ani cu mai mult de 600%, nici lifting-ul sânilor nu este de ignorat, pentru că din ce în ce mai multe femei vor sânii ridicați și fermi. Multe paciente optează pentru un rezultat cu aspect mai natural, însă noi respectăm dorințele și preferințele fiecărei paciente, astfel încât cei doi mari producători de proteze mamare oferă o gamă foarte variată de proteze. Rinoplastia este o operație care se află în preferințele pacientilor de ambele sexe, probabil pentru că selfie-urile sunt așa de populare astăzi. În cazul rinoplastiilor se preferă un aspect al nasului mai natural, armonizat cu trăsăturile feței. În zona abdomenului vorbim despre talii sculptate, modelarea liniilor dreptilor abdominali din liposucție cu sau fără miniabdominoplastie.

Frumusețea omului vine întotdeauna din interior. De aceea vedem des oameni cu trăsături estetice spectaculoase care nu ne sunt pe plac, pentru că nu sunt frumoși la suflet.

Dr. Nico Ferariu

Exterior sau interior? Unde se naște frumusețea?

Frumusețea omului vine întotdeauna din interior. De aceea vedem des oameni cu trăsături estetice spectaculoase care nu ne sunt pe plac. Spunem că nu sunt carismatici, pentru că nu sunt frumoși la suflet.

Citește și: Dania @ninjagirldraws…

La sfârșitul lui 2020, speri să…

La sfârșit de 2020 sper să fim sănătoși, să fi trecut deja situația mondială virală și, încet-încet, să revenim la o nouă “normalitate”. Pentru că eu cred că acest virus a schimbat profund felul în care oamenii văd viața și prețuiesc momentele care mai ieri păreau neînsemnate.

Pe Dr. Nico Ferariu, Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Reconstructivă, o găsiți la Soma Clinic și pe Instagram.

Beauty & Make-up

2 Replies to “Dr. Nico Ferariu: Frumusețea omului vine întotdeauna din interior – INTERVIU FLAWLESS”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.