Institutul Cervantes le pune la dispoziție cinefililor un nou film contemporan cu acces gratuit. Este vorba despre El mar nos mira de lejos / Marea ne privește de departe (2017), în regia lui Manuel Muñoz Rivas, o incursiune fascinantă pe urmele arheologilor și călătorilor în căutarea unei civilizații despre care consideră că se află ascunsă sub dunele de nisip din sudul Spaniei.  Acesta poate fi vizionat gratuit începând de vineri, 11 septembrie, ora 21.00, până duminică, 13 septembrie la aceeași oră.

El mar nos mira de lejos / Marea ne privește de departe

Plasat la granița dintre documentar și ficțiune, El mar nos mira de lejos este debutul în lungmetraj al regizorului Manuel Muñoz Rivas și dezvoltă legenda unei civilizații vechi și uitate, îngropate între dunele de nisip sudul Spaniei. De mai bine de un secol, călătorii au ajuns în această zonă izolată căutând urmele vechilor locuitori, poate chiar rămășițele orașului îngropat sub nisipuri, un soi de utopie ascunsă. În paralel, nepăsători în fața tuturor miturilor și poveștilor romanțate ale arheologilor și aventurierilor, câțiva oameni își duc viața în zona aceea nisipoasă, la margine de mare.

El mar nos mira desde lejos / Marea ne priveste de departe

El mar nos mira de lejos / Marea ne privește de departe  a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, ediția 2017. Nominalizat în același an la 8 Premii Goya, filmul a câștigat Premiul pentru cel mai bun documentar la Toulouse Cinespaña (2017) și a fost nominalizat la Golden Firebird Award în cadrul Hong Kong International Film Festival (2017) și la Premiul pentru debut în cadrul ASECAN (2018).

“Frumusețea plastică și senzorială a acestui documentar este impresionantă… o impecabilă execuție tehnică” (El País)

“Un debut copleșitor al lui Manuel Muñoz Rivas! O bijuterie despre eternitate și efemeritate” (El Mundo)

Institutul Cervantes reia difuzarea filmelor online gratuite pe platforma Vimeo

Luna aceasta, Institutul Cervantes a reluat difuzarea filmelor online gratuite pe platforma Vimeo, propunând, în seria „Contemporáneos”, două filme de ficțiune și două documentare, creații ale unor tineri cineaști spanioli, cu viziuni și estetici diferite, dar la fel de provocatoare și de inovatoare.

Vezi și: OLIVIA ADDAMS: MĂ ÎNCLIN ÎN FAȚA PROFESORILOR DIN ROMÂNIA CARE ÎȘI DAU SILINȚA ZI DE ZI – INTERVIU FLAWLESS

Proiecțiile sunt realizate în colaborare cu Agenția Spaniolă de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (AECID) și vor putea fi văzute gratuit , în versiune originală spaniolă, cu subtitrare în limba engleză, de către toți prietenii Institutului Cervantes pe canalul Vimeo, timp de 48 de ore, începând de la ora 21.00 a fiecărei zile de vineri a lunii.

Seria „Contemporáneos” continuă pe 18 septembrie cu Los demás días, în regia lui Carlos Agulló (2017), și se încheie pe 25 septembrie cu La Reconquista, în regia lui Jonás Trueba (2016).

Documentarul poate fi urmărit aici.

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *