Beatrice Stănescu este cunoscută pentru participarea la Exatlon, pentru pasiunea sa – fitnessul, dar și pentru dezvoltarea unui program online menit să ne ajute să menținem și să ne îmbunătățim cel mai de preț bun: sănătatea. Știam că Beatrice este o femeie dinamică, pasionată de dezvoltarea pe toate planurile, care spune mereu da schimbărilor în mai bine. De aceea mi-am propus să stau de vorbă cu ea despre sport, dezvoltare și sănătate, dar și despre fitness. Aflați mai multe despre Beatrice Stănescu, dar și despre programul de training online Learn To Live Healthy, dintr-un nou interviu flawless.

După Exatlon și dezvoltarea conceptului Learn To Live Healthy, ai schimbat și numele de familie. Povestește-mi mai multe despre acest pas important: căsătoria.

Căsătoria a fost un pas natural pentru noi. Am fost doi oameni care s-au întâlnit în momentul potrivit al vieții lor, în care își doreau o familie, și atunci lucrurile au venit frumos de la sine, fără să forțăm nimic. Însă nu am simțit acest pas ca pe o schimbare, pentru că noi ne-am comportat ca o familie de la început. Dar a fost, fără doar și poate, un moment magic, de care ne vom aduce mereu aminte cu mare, mare bucurie.

Nu mi-a plăcut să rămân în zona de confort.

Beatrice Stănescu, Learn To Live Healthy

Sunt oameni care se tem de schimbări, dar având în vedere toate cele de mai sus, tu pari să faci parte dintre cei dinamici, care nu se tem de provocări. Care e secretul tău?

Mereu, în viață, am luat provocările și momentele mai grele ca atare, ca fiind parte din ea, și niciodată nu am făcut pași înapoi. Mereu am crezut că schimbarea, oricât de grea ar fi ea, scoate din tine ceva nou, ceva bun, te transformă, te maturizează și te face mai puternic.

Iar secretul meu cred că a fost faptul că nu mi-a plăcut să rămân în zona de confort.

Nu-mi place acolo și mereu am cerut mai bine și mai mult de la mine. Eu consider că asta înseamnă evoluție, să-ți părăsești mereu zona de confort. Și mie îmi place să cred că am evoluat.

Citește și: Alex Trif…

Cum arată o zi din viața ta și care sunt schimbările pe care le-ai făcut de-a lungul timpului pentru un stil de viață sănătos?

Nu am făcut mari schimbări în sensul ăsta pentru că eu am acest stil de viață de la 5 ani, de când am început sportul de performanță. Iar sportul de performanță înseamnă, înainte de toate, disciplină. Singurul lucru pe care l-am făcut de-a lungul anilor a fost să învăț, să mă dezvolt și să aflu cât mai multe lucruri despre fitness, despre nutriție, astfel încât informația pe care o transmit oamenilor cu care lucrez să fie cât mai de ajutor. Și asta fac și acum. Mereu este câte ceva de învățat în domeniul ăsta.

Nu putem vorbi despre sănătate fizică fără să vorbim despre un psihic sănătos. Ce te ajută să rămâi zâmbitoare și motivată pe plan psihic?

Sportul. Și ăsta este mesajul pe care îl transmit ori de câte ori am ocazia. Sportul este în primul rând despre sănătate și mai apoi despre cum arătăm.

Sportul îți dă o stare de spirit mai bună, îți dă încredere în tine, te face să te simți mai puternic, îți dă mai multă energie și te pune în echilibru cu tine. Deci, da. Psihicul sănătos are mare legătură cu mișcarea pe care o facem.

2020 a fost un an dificil și problematic pentru mulți dintre noi. Cum s-a schimbat rutina ta în izolare?

Eu nu am avut timp să mă plictisesc cât am fost în izolare pentru că a fost o cerere enormă pentru programul meu de training online Learn To Live Healthy. Și asta m-a bucurat foarte tare. Oamenii au făcut mișcare în acea perioada, chiar și de acasă, și mă bucur că au realizat că sportul este un pion atât de important pentru sănătatea lor.

Citește și: Dr. Nico Ferariu…

Ce îți dorești cel mai mult în perioada următoare?

Îmi doresc să am putere de muncă și să pot să am grijă de toate proiectele pe care le am în desfășurare.

Sănătatea este cel mai frumos lucru pe care îl poate purta o femeie, este cel mai de preț lucru pe care îl avem și că trebuie să-i acordăm atenția cuvenită.

Beatrice Stănescu, Learn To Live Healthy

Nu e mereu ușor să învățăm să facem alegeri sănătoase. Care ar fi primul sfat pe care l-ai acorda unei fete flawless, care își dorește să facă primii pași în acest sens?

Că sănătatea este cel mai frumos lucru pe care îl poate purta o femeie, este cel mai de preț lucru pe care îl avem și că trebuie să-i acordăm atenția cuvenită.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac doamnele în încercarea de a avea o siluetă perfectă, din punctul tău de vedere?

Fără doar și poate dietele, pastilele, ceaiurile minune. Din păcate oamenilor le place să fie păcăliți, deși în subconștientul lor realizează că ceea ce promit aceste variante minune nu prea este posibil. Însă, din dorința de a avea rezultate cât mai rapide, cad în această capcană și, în felul ăsta, își pun sănătatea grav în pericol.

Suntem în permanentă dezvoltare și evoluție, de-a lungul acestui drum minunat numit viață. Spune-mi cel mai important lucru pe care l-ai învățat până acum.

O evoluție nebună, aș putea spune. Însă în toată nebunia asta eu am învățat că viața cea mai frumoasă e viața aia simplă.

Nu ai putea trăi fără…

Am trăit o experiență în care mi-am dat seama că pot trăi fără foarte multe lucruri, însă nu aș putea niciodată trăi fără familie.

How to...

One reply to “Beatrice Stănescu: Sănătatea este cel mai frumos lucru pe care îl poate purta o femeie”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.