Femeia nebună cu pisici e doar un mit. Cu toții am auzit de acea femeie, tânără sau mai în vârstă, care, pe fondul unei depresii prelungite se înconjoară de pisici. Multe pisici! Ei bine, cercetătorii au luat în serios această problemă și studiat-o pe toate părțile.

Ei bine, află că nu există nicio dovadă care să susţină stereotipul “femeii nebune cu multe pisici”, iar proprietarii acestor animale de companie nu sunt mai deprimaţi, anxioşi sau singuratici, arată un studiu realizat recent de cercetători din Statele Unite.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care deţin pisici nu au raportat că ar suferi de tulburări mintale sau sociale mai mult decât persoanele care au câini sau decât persoanele care nu deţin niciun animal de companie.

Această constatare a fost observată în pofida faptului că “proprietarii de pisici şi de câini sunt cu regularitate descrişi cu trăsături negative de personalitate”, potrivit autorilor acestui studiu, ce a fost realizat la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) şi publicat de Royal Society. În total, 561 de persoane au participat la studiul efectuat de cercetătorii de la UCLA.

Femeia nebună cu pisici nu e diferită de alți stăpâni de animale

“Nu am găsit nicio dovadă care să susţină stereotipul ‘femeii cu pisici’: proprietarii de pisici nu diferă de ceilalţi stăpâni de animale prin prisma simptomelor autoraportate de depresie şi de anxietate sau în ceea ce priveşte experienţele lor din domeniul relaţiilor de cuplu”, au adăugat autorii studiului.

Vezi și: Vacanță în Nessebar: #FLAWLESSNESSEBAR

“Din acest motiv, descoperirile noastre nu cadrează cu teoria potrivit căreia stăpânii de pisici sunt mai deprimaţi, mai anxioşi şi mai singuratici”, au continuat cercetătorii americani.

Concluzie interesantă: Celibatarii publică pe Facebook mai multe poze cu pisici

De asemenea, autorii studiului au menţionat faptul că Facebook a publicat recent o analiză care a descoperit că internauţii care publică pe reţeaua de socializare fotografii cu pisici prezintă o mai mare probabilitate de a fi persoane celibatare în comparaţie cu utilizatorii care publică fotografii cu câini.

Studiul publicat de Facebook, care a folosit date prelevate de la 160.000 de internauţi din Statele Unite, a descoperit, de asemenea, că persoanele care publică imagini cu pisici au cu 26 de prieteni mai puţin, în medie, decât aceia care publică fotografii cu câini.

Cercetarea realizată de UCLA sugerează, totodată, că stăpânii de pisici şi de câini sunt mai sensibili decât persoanele fără animale de companie, care sunt capabile să se exprime atunci când se confruntă cu o emoţie negativă.

Vezi și: Studiu – O gândire pozitivă îți asigură o viață mai lungă

Sursa documentare: Agerpres/AFP

 

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Femeia nebună cu pisici? Uită de ea, stereotipul nu există”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *