O gândire pozitivă îți asigură o viață mai lungă, arată un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, o prestigioasă publicație științifică din Statele Unite ale Americii.

Concluziile studiului sunt cât se poate de clare: persoanele optimiste beneficiază de o probabilitate mai mare de a fi mai longevive.

Oamenii care au o gândire pozitivă au o speranță de viață mai mare

“Optimismul este asociat în mod specific cu o speranţă de viaţă mai mare cu 11-15% şi cu şanse mai ridicate de a atinge ‘o longevitate excepţională’, ce constă în a trăi până la vârsta de 85 de ani şi dincolo de ea”, notează autorii cercetării.

Cercetătorii americani au analizat date colectate de la 69.744 de femei şi 1.429 de bărbaţi, care au fost rugaţi să îşi evalueze nivelurile de optimism şi să precizeze starea lor generală de sănătate şi obiceiurile din viaţa de zi cu zi.

Vezi și -> 3 în 1: Rochie casual, rochie office, rochie pentru summer party

Femeile participante au fost monitorizate timp de 10 ani, iar bărbaţii timp de 30 de ani în cadrul acestei cercetări. Cei mai mulţi dintre voluntari erau persoane caucaziene şi aveau un statut socio-economic ridicat.

Relaţia dintre nivelul de gândire pozitivă şi longevitate a fost ajustată în funcţie de factori diverşi, inclusiv factori demografici şi comportamente sanitar-medicale, potrivit autorilor studiului publicat în SUA.

Oamenii optimiști sunt capabili să-și regleze emoțiile și comportamentul

“O altă cercetare sugerează că oamenii mai optimişti sunt capabili să îşi regleze emoţiile şi comportamentul şi să îşi revină mai eficient în urma unor situaţii stresante şi a unor dificultăţi”, a precizat Laura Kubzansky, coautoare a studiului.

Specialiştii americani consideră că este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a descifra modul în care optimismul poate să contribuie la creşterea longevităţii, dar şi pentru a verifica dacă recenta lor descoperire îşi păstrează valabilitatea şi la scală universală.

Vezi și: Consumul de cafea înainte de ora de culcare nu afectează somnul

sursa: Agerpres/Xinhua

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Studiu: O gândire pozitivă îți asigură o viață mai lungă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *