Hubert de Givenchy spunea că o rochie perfectă trebuie să fie croită pe măsura siluetei feminine, nu invers. Adică nu ar trebui să ne adaptăm noi silueta la capriciile modei, ci să ne alegem, zi de zi, acele piese vestimentare care ne pun în valoare silueta. Întotdeauna mi s-a părut util și rezonabil acest citat, tot așa cum mi s-a părut rezonabil să investesc în rochii pe care le port des, la evenimente diferite. Pentru că da, o rochie perfectă poate fi chiar rochia 3 în 1. Adică acel obiect vestimentar care poate fi purtat, pe rând, ca rochie casual, rochie office și rochie pentru summer party.

Nu e lucru ușor să alegi o rochie casual simplu de transformat și de purtat la orice eveniment. Însă nici imposibil nu e. În afară de alegerea evidentă, micuța rochie neagră, există și alte opțiuni ușor de adaptat atât ca rochie office, cât și drept rochia perfectă la toate petrecerile verii. Important este să ții cont de câteva sfaturi simple și ușor de reținut.

Less is more

Mai puțin înseamnă și valorează mai mult. Este cel mai bun sfat în materie de modă pe care îl pot oferi cuiva și este mereu adevărat. Mizează pe simplitate, mai ales atunci când vine vorba de piese vestimentare cu uz multiplu. Dacă vrei să alegi ușor o rochie casual perfectă, care să poată fi purtată și la birou, și ca rochie pentru summer party, ține cont de acest sfat.

Eu am ales o rochie casual premium de la dames.ro, care îndeplinește acest criteriu important: este simplă, atât în ceea ce privește croiala, cât și în materie de culori. Inspirată de cămașa noastră cea de toate zilele, rochia Selenite este perfectă atât ca rochie office, cât și la o petrecere pe malul mării, datorită aerului marinăresc, relaxat.

Time after time

Un singur lucru rezistă trecerii timpului, așa cum ne arăta și Hubert de Givenchy: stilul personal. De aceea este foarte important să te cunoști pe tine însăți, să descoperi ce-ți place, dar și ce ți se potrivește. În funcție de silueta ta și de preferințele personale, ai putea alege un stil inspirat de flapper girls, desprins din anii ’20, unul inspirat de pin-up girls din anii ’40 – ’50, de fenomenul flower power sau de rock&roll. Nu există limite în modă, important rămâne stilul.

Rochia aleasă de mine are un aer vintage și este inspirată de silueta feminină din anii ’50. Este o rochie casual ideală pentru o siluetă clasică, tip clepsidră, ca a mea. În plus, pune în valoare curbele feminine, atât prin model, cât și prin îmbinarea cromatică perfectă.

The best things in life are free

Un alt monstru sacru în modă, Coco Chanel, spunea că cele mai bune lucruri din viață sunt gratuite. Bucuria, familia, dragostea, mulțumirea, sănătatea, dar și stilul. Însă tot marea doamnă a modei ne atenționa că următoarele cele mai bune lucruri sunt scumpe. De aceea e important să-ți aduci aminte că stilul tău trebuie să fie unul natural, dar și că nu ar trebui să faci niciodată rabat la materiale când vine vorba de o rochie. Calitatea este importantă, mai ales la o rochie 3 în 1: rochie casual, office și de summer party.

Eu m-am asigurat că rochia aleasă de mine este creată dintr-o ţesătură fină și delicată: bumbac satinat. Acesta este un material perfect vara, dar și primăvara și toamna, când vremea e capricioasă. Rochia se încheie cu nasturi delicați şi are un cordon decorativ pe talie – semn că producătorul este atent la detalii.

Pentru că da, luxul nu este opusul sărăciei, ci al vulgarității, vorba lui Chanel. Iar vulgaritatea începe cu materiale de calitate inferioară, tot așa cum luxul începe cu materiale de calitate.

Când alegeți o rochie casual ușor de purtat oriunde și oricând, opțiunile sunt nenumărate. Dar simplitatea, stilul și calitatea rămân criterii esențiale.

Fashion & Accessories

3 Replies to “3 în 1: rochie casual, rochie office, rochie pentru summer party”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *