Cristian Paleologu este Managing Partner Sag Media Communications și al diviziei de marketing de recrutare STP HR. Recent a lansat un nou proiect dedicat gătitului sănătos și în familie, sub denumirea Romanian Cookery. Cristian și-a început parcursul profesional în mass-media, având peste zece ani de experiență în producție, realizare de conținut și analiză media. Ulterior, s-a specializat în web development și marketing digital, gestionând proiecte pentru clienți locali și internaționali, din Europa Centrală și de Sud-Est.

L-am cunoscut pe Cristian în perioada în care monitorizarea media era sintagma cheie pentru amândoi. Între timp, am evoluat în direcții diferite ale domeniului vast numit comunicare, fără să pierdem însă legătura și schimbul de idei dintre noi. Știm că orice relație de business pornește chiar de la acest schimb de idei, mai ales în digital marketing, așa că am decis să publicăm una din conversațiile noastre.

Cristian Paleologu, Managing Partner Sag Media Communications

Am realizat cu drag un interviu exclusiv cu Cristian Paleologu, Managing Partner Sag Media Communications și al diviziei de marketing de recrutare STP HR. Dincolo de titlu, funcții și realizări, acesta este o conversație purtată în tihnă cu un domn prezent atât la galele Dilema Veche, cât și în bucătăria proprie, unde ne-a pregătit cu drag deliciile culinare care au inspirat ulterior proiectul Romanian Cookery.

Despre masculinitate în comunicare

Ce înseamnă masculinitate într-un domeniu adesea perceput ca feminin – comunicarea?

Păi uite de asta apar „misoginismele” 🙂 . Nu cred că vorbim despre domenii majoritar masculine ori feminine și nu cred că ar trebui să le definim prin prisma genului, ci prin prisma acțiunilor pe care le inițiem – și bărbații, și femeile – în acestea. Unii ar putea spune că sunt mai empatic decât o femeie, în anumite zile de lucru, alții – că sunt un Sfinx eminamente Alfa.

Cert este că ai pus punctul pe „i” – comunicarea mă definește și împlinește, dar încerc să fiu un comunicator mai bun, zi de zi. Uneori, mărturisesc, mă mai copleșesc și pe mine emoțiile! Dar țin cont de deviza asta în tot ceea ce întreprind. De unul singur și alături de colegele și colegii mei.

Care sunt secretele flawless pe care trebuie să le știe orice domn al jocurilor de cuvinte și nu numai?

„Suprinde-i și lasă-i să se întrebe – iar la momentul oportun, servește constatarea pe tavă”. Nu e nimic machiavelic în deviza asta, stați liniștiți, mai degrabă ceva experiență de business și de viață în spate. Deși lucrez în marketing și comunicare, n-o să fiu niciodată promotorul publicității goale, lipsite de conținut. Merg întotdeauna pe substanță, pe esență, în tot ceea ce întreprind.

În comunicare, jocurile de cuvinte își au rostul poate doar ca starter. Ca să ajungi la desert, trebuie să discuți pe bune despre starter și felul principal.

Citește și: INTERVIU Andreea Glodea Paleologu

Sag Media Communications: behind the scenes

Cum decurge o zi tipică pentru tine în cadrul agenției SAG Media Communications? Suntem interesați și de impresiile „din culise.”

Eu și colegii mei suntem – și o spun fără falsă modestie promotori vocali în țara noastră și nu numai pentru teleworking. Lucrăm ca o rețea de specialiști în comunicare și marcom. Specialiști care n-au nevoie să se verifice unii pe alții dacă au pontat la 9.00 fix sau au depășit timpul de țigară admis. În funcție de proiecte, putem termina lucrul și după miezul nopții sau putem începe ziua la 6.00.

Întotdeauna ținem cont de proiectele și prioritățile clienților noștri, astfel încât să respectam deadline-urile asumate, împreuna cu aceștia. La SAG Media Communications, sunt zile când pauza de prânz devine pauza de gătit ceva bun, când pauza de țigară devine o sesiune de shopping la magazinul de zarzavaturi din apropiere. Ați ghicit, mă relaxez gătind.

Cristian Paleologu, unul din creierele din spatele Sag Media Communications

Cum ai ajuns aici?

Povestea mea de viață e a unui om care a învățat să trăiască cu o dizabilitate, să învingă orice șanse i le-ar fi acordat oricine, să-și depășească limitele și să nu fie copleșit de regrete, să nu se victimizeze și să înțeleagă, să asculte, să discute. Sunt o persoană care a trecut prin peste 27 intervenții chirurgicale. Am avut ani buni petrecuți prin spitale.

Am ajuns, deci, aici, luptând în fiecare zi cu preconcepții, cu idei fixe și, da, adesea cu mine însumi. Mi-am făcut norocul și am rămas optimist și încrezător în ziua de mâine. Și am devenit antreprenor, după ani de lucru în alte companii private. Recitind ce ți-am scris, am cam definit antreprenoriatul pentru cine îl simte prin toți porii.

Quod me nutrit, în comunicare

Câteva secrete de business, la masculin.

Aș enumera: atenția la detalii, privirea de ansamblu, motivarea echipei, implicarea în strategia de business (pentru un start-up, așa cum este Sag Media Communications), respectarea modelului de business ales, pentru niște riscuri asumate, dezvoltarea unor noi segmente de business.

Fiecare dintre noi se dezvoltă în plan personal și profesional și datorită filmelor, lecturilor, informațiilor din media și cursurilor la care participă. Dacă ar trebui să alegi trei lucruri utile în dezvoltarea ta, care ar fi acelea?

Sunt “monitorist” media și astăzi – și tu știi prea bine asta, Alexandra. Încep fiecare zi cu revista presei, mă relaxez la un film ori la un serial bun și investesc ore bune în documentare și perfecționare pentru posibile verticale de business. Chiar în aceste momente, eu și colegii mei ne gândim la un pitch deck pentru un proiect ambițios de AI & visual healthcare. Revin cu detalii, cert este că pe piața din România era și este nevoie de o comunitate precum cea pe care vrem s-o lansăm și creștem noi.

Citește și: INTERVIU Andreea Glodea Paleologu

Gătitul, mai mult decât o pasiune

Știu că gătitul este una dintre pasiunile tale. Este important să gătim și să mâncăm în tihnă, în era digitală?

În copilărie, găteam alături de mama și bunica mea, atunci când nu eram la spital. Găteam, da?! Adică făceam și maioneză ori spumă de albușuri, pentru ele, definitivam ciorba ori supa, supravegheam prăjitura din cuptor. Am evoluat de la ajutor de bucătăr la cel care le aștepta acasă cu ceva bun, pregătit de mine. Acum, gătesc alături de soția mea și partenerul meu de business. Pentru mine, gătitul este o plăcere, o eliberare și, da, o evadare.

Cred că în bucătărie sunt deopotrivă un visător și un “combinator”… de gusturi. Îmi doresc ca mâncarea gătită de mine să provoace fericire, așa cum se întâmplă atunci când deschideam pachetele primite de acasă, în momentele când nu eram alături de familia mea, de mama și bunica, când trebuia să fiu puternic și de unul singur. Tocmai de aceea, ca într-o bucătărie profesionistă, astăzi împreună este cuvântul de ordine. Preparăm și savurăm deliciile, învățăm, perseverăm, evoluăm.

 

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *