Născută în 1993, în Republica Moldova, Nicoleta Darabană sau DARA este deja o artistă completă, dedicată muzicii, artei şi pasiunilor frumoase de toate felurile. Sinceră şi amuzantă, DARA ne-a mărturisit că iubeşte somnul, muzica şi lectura. Fiindcă a lansat recent o nouă piesă cu un sound original, pe numele ei “Am lăsat ceva”, ne-am propus să stăm de vorbă cu DARA şi despre planurile ei de viitor, despre vacanţe, dar şi despre visuri. Vă invităm să citiţi un nou INTERVIU FLAWLESS, de data asta cu şi despre DARA.

Photo: Ruuca

Se spune că ai început să cânţi încă de la 3 ani. Cum s-a născut, de fapt, dragostea ta pentru muzică?

O întâmplare. Ca toate în viață. La 3 ani am avut o fractură la picior și am petrecut mult timp cu bunica mea în acea perioadă. Ca să nu mă plictisesc, ea mă învăța cântece pe care le știa. După câteva săptămâni, aveam un repertoriu complet. 🙂 De acolo a pornit totul.

Eşti absolventă a Colegiului Național de Comerț, ai studiat intens două limbi străine – engleza şi spaniola, vorbeşti şi altele, cânţi şi compui. Când ai timp de toate aceste lucruri?

Timp este. Mai ales pentru ceea ce îți place mult. E vorba doar despre priorități. Îmi place să învăț mereu lucruri noi. Asta mă ajută să scriu, să fiu mereu fresh. Acum m-am apucat de ebraică! De ce nu?

Este extraordinar să fii inspirată de muzica altor artiști. Orice piesă care îmi place mult mă inspiră la alte 5 piese care nu au nicio legătură cu sursa.

DARA
Photo: Ruuca

Fiindcă tot a venit vorba despre timp, ce faci când vrei să te relaxezi şi ce faci atunci când te simţi obosită?

Când mă simt obosită, dorm. Somnul e una din ocupațiile mele preferate. 🙂 Mă relaxez când fac muzică, uit de tot și de toate.

De unde vine inspiraţia pentru o nouă piesă şi ce artişti asculţi tu, personal, atunci când ai nevoie de un boost?

Ce întrebare bună! De cele mai multe ori mă inspiră ceea ce trăiesc eu, stările și experiențele pe care le am. Dar este extraordinar să fii inspirată de muzica altor artiști. Orice piesă care îmi place mult mă inspiră la alte 5 piese care nu au nicio legătură cu sursa. Ascult orice, de la Harry Styles la Leonard Cohen până la Odesza.

Dacă ar fi să alegi doar 3 piese preferate, care ar fi acelea şi de ce?

Asta e o întrebare complicată. 🙂 Hai să îți spun topul pieselor din această perioadă: Kendrick Lamar – „United in Grief”, Rosalia – „Como un G”, Irina Rimes – „S-a dus”, The Motans – „Pe Bune”. Nu pot să aleg doar 3!

Photo: Ruuca

Se spune că fiecare artist are un idol alături de care visează să cânte. Alături de cine ai vrea să apari pe scenă?

Chris Martin de la Coldplay. Îmi vine să plâng când văd asta în mintea mea.

Revista Flawless este una dedicată micilor pasiuni vinovate, fie că vorbim despre ceva dulce sau despre un nou roman. Care sunt „plăcerile tale vinovate”?

Cărțile sunt plăcerile mele dintotdeauna. Acum am început să citesc „Dune” în original, adică în engleză. E un univers din care îmi pare rău că nu am gustat mai devreme.

Fiindcă tot a venit vorba despre plăceri şi fiindcă deja e vară, trebuie să te întreb unde vrei să petreci vacanţa, în 2022.

Am planificată doar o plecare la Berlin pentru concertul Coldplay. Dar, cu siguranță, o să merg și într-o vacanță în Grecia sau Spania.

Photo: Ruuca

Visul meu e să ajung la cât mai mulți oameni pentru care creez muzică. La oamenii mei.

DARA

Ce urmează după piesa „Am lăsat ceva”, care are un sound unic, special?

Urmează albumul „Ruleta”. Abia aștept să îl lansez și să împart ceea ce am scris în ultimii 3 ani. Până atunci „Am lăsat ceva” pe YouTube. 🙂

Cum vezi finalul lui 2022 şi care sunt visurile tale pe termen scurt şi mediu?

Un final fericit. Așa îl văd. După care să vină începuturi minunate. Visul meu e să ajung la cât mai mulți oameni pentru care creez muzică. La oamenii mei.

Citeşte şi: DARA prezintă…

Citeşte şi: INNA: Muzica…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.