Pielea noastră este cel mai mare organ din corp, dar și cea mai importantă barieră naturală față lumea exterioară și de toate bacteriile ei. De aceea, tratamentele pentru ten sunt importante și la fel este și experiența celui care le administrează. Un estetician este un profesionist în cosmetică și îngrijire, adică o persoană care efectuează tratamente de înfrumusețare non-invazive sau minim invazive. Printre acestea se numără tratamentele faciale și corporale care te vor ajuta să-ți menții pielea tânără și frumoasă. Data viitoare când te gândești la un astfel de tratament, ia în considerare sfaturile de mai jos pentru a alege corect esteticianul și clinica de înfrumusețare.

Frumusețe naturală sau frumusețe augumentată?

Este bine să știi că există mai mulți specialiști în îngrijirea pielii și problemele medicale ale acesteia. Esteticienii sunt cei care administrează tratamente de înfrumusețare pentru un look wow, dar natural în egală măsură. Spre deosebire de ei, medicii esteticieni și dermatologii pot administra tratamente pentru problemele medicale ale pielii și pot corecta greșelile naturii. Așadar, alegerea corectă a unuia sau mai multor specialiști trebuie făcută în funcție de nevoile tale, dar și de nevoile pielii. E la fel de ridicol să apelăm la un estetician pentru a vindeca eczemele, pe cât e să mergem la dermatolog pentru masaj facial! Tot așa cum sunt momente în care trebuie să vizităm clinica de înfrumusețare, sunt și momente în care trebuie să vizităm spitalul sau clinica de chirurgie estetică.

Vezi și: 5 pași pentru o viață mai sănătoasă în 2019

Esteticianul este în măsură să ofere sfaturi referitoare la ce tip de regim de îngrijire a pielii este potrivit pentru tine, mai ales dacă ai probleme cu tenul sau cu alegerea produselor și tratamentelor necesare. Tot el poate sugera tratamente profesionale potrivite, alese în funcție de vârstă, de tipul de ten și de reacțiile pielii la diferite substanțe. Printre tratamentele pe care le poate administra un estetician la clinica de înfrumusețare se numără și următoarele: microdermabraziune, rejuvenare facială, Dermapen sau microneedling, hydrafacial, HIFU, tratamente de slăbire localizată și alte tratamente faciale și corporale. Dermatologul trebuie însă consultat dacă suferi de una sau mai multe afecțiuni ale pielii, în timp ce chirurgul plastician poate interveni atunci când singura soluție reală este bisturiul.

Sună un prieten și întreabă publicul!

Când vine vorba de alegeri, ne bazăm adesea pe ce spun prietenii noștri. Indiferent despre ce produs sau serviciu vorbim, întotdeauna suntem ceva mai liniștiți dacă am auzit deja lucruri pozitive despre el de la oameni dragi și de încredere. Odată cu explozia comunicării online și pe canalele social media, părerile acestora sunt la doar un click distanță. De aceea e întotdeauna util să cerem păreri și să ținem cont de ele… cu măsură. Tot așa cum tu ești o femeie unică și specială, și tenul tău e unic și are, cel mai probabil, nevoi diferite față de pielea prietenelor tale. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ții cont și de părerea lor: la capitolul profesionalism, eficiență și amabilitatea personalului de la clinica de înfrumusețare, ele se pot dovedi a fi cele mai utile.

Vezi și: Despre microdermabraziune și oxigenare hiperbarică

La fel de ușor și eficient este și să citești recenziile persoanelor care au apelat la serviciile esteticianului sau au vizitat clinica respectivă. Recenziile vizibile, numeroase și recente reprezintă în sine un semn bun. Clinica de înfrumusețare care a decis să ascundă sau să șteargă recenziile de pe Google Maps sau Facebook este, în schimb, de evitat. “Echipă prietenoasă, implicată și profesionistă,” scrie una dintre cliente pe contul Elskin Beauty Clinic București. “Personal dedicat, profesionist, cu mâini și inimă de aur. Mulțumim Andreei că ne face să ne simțim atât de speciale de fiecare dată mergem acolo. Recomand cu căldură acest salon,” confirmă o altă doamnă. Ce ai putea să-ți dorești mai mult?

Beauty & Make-up

One Reply to “Cum să îți alegi corect esteticianul și clinica de înfrumusețare”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *