Casa Dior a prezentat recent colecția toamnă-iarnă 2019/2020 pentru bărbați, în cadrul unui show spectaculos la Săptămâna Modei de la Paris. Cu prilejul acestei colecții, Dior redefinește eleganţa masculină cu un nou tip de costum – reinventat, drapat şi reversibil. Totodata, faimoasă casă a inclus în noua sa colecţie articole vestimentare care par a fi împrumutate din vestiarul feminin.

Manechinele casei Dior au rămas imobile pe un podium mobil, amintind de niște statui de marmură. Spațiul ales de Kim Jones, creatorul britanic al colecţiilor masculine ale acestei case prestigioase, a fost un pavilion amplasat la picioarele Turnului Eiffel.

Culorile folosite: de la bleu pal la bleu închis şi negru, trecând prin nuanţe de gri. Materialele preţioase folosite în haute-couture au fost combinate cu nailon ce imită mătasea cu ajutorul unei texturi luminoase, lejere şi practice, evocând ideea luxului contemporan.

Dior toamnă-iarnă 2019/2020

Hainele şi pantalonii au o croială care rămâne apropiată de corp şi se poartă cu cizme, iar clasicele curele au fost înlocuite de eşarfe lungi devin un fel de curele.  Pentru un plus de masculinitate, manechinele au purtat veste antiglonţ stilizate pe deasupra costumelor.

Kim Jones: „Pentru mine, costumul şi vesta sunt elementele-cheie ale casei Dior. Ele înseamnă eleganţă, personalizare, haute couture. Confecţionăm costume negre moderne, care se poartă cu încălţăminte diferită şi un fular ce poate fi ataşat în interior şi apoi înlăturat”

Părţi laterale din satin sunt integrate în haine, această idee fiind reluată şi pentru costume complet reversibile, un omagiu adus creaţiilor haute couture, perfecte în interior şi la exterior.

O bucată de mătase albastră care traversează partea frontală a unui costum masculin provine dintr-o rochie realizată de Christian Dior în 1952.

O altă evocare a trecerii de la feminin la masculin în  cadrul colecției Dior toamnă-iarnă 2019/2020 a constat în poşeta Saddle, pe care bărbatul Dior o poartă ca o bandulieră, realizată din nailon sau cu motive leopard.

Kim Jones: „Uneori, o haină este mai frumoasă în interior decât la exterior, iar asta reprezintă o poveste în sine”

Vezi și: Lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2019

Foarte îndrăgite de Christian Dior, motivele feline sunt omniprezente. Un imprimeu panteră este purtat peste un costum gri, iar motive tigru şi leopard decorează articolele create sub forma unor tricotaje sau modelele din blană.

Vestiarul masculin urban cuprinde pantaloni din piele şi jachete bomber din mătase plastifiată.

Alte motive provin din operele comandate lui Raymond Pettibon, un celebru artist punk din Los Angeles, inclusiv un chip care îl evocă pe cel al Mona Lisei, considerat „foarte romantic” de Kim Jones. Colaborarea cu artistul californian reprezintă un omagiu adus vieţii lui Christian Dior, care a lucrat, înainte de a se lansa în modă, pentru o galerie de artă, expunându-şi creaţiile avangardiste.

Urmărește integral prezentarea Colecției Dior toamnă-iarnă 2019/2020:

Vezi și: Modă toamnă-iarnă 2018: haine superbe și variantele lor accesibile

 

Fashion & Accessories

One reply to “Dior toamnă-iarnă 2019/2020. Când băieții dau buzna în șifonierul feminin”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *