Ce e la modă în sezonul de toamnă iarnă 2018? Am mai spus-o și o mai spun: în primul rând ar trebui să ne orientăm la acele haine care ne plac și ni se potrivesc. Iar asta înseamnă că trebuie să fie frumoase, fără să ne eclipseze însă propria frumusețe și stilul personal. Coco Chanel obișnuia să spună că o femeie trebuie să fie îmbrăcată impecabil, dar tot ea susținea că, dacă ești bine îmbrăcată, oamenii vor reține doar rochia. A te îmbrăca impecabil înseamnă, deci, ca toți cei din jur să te rețină pe tine, nu hainele tale. Chit că-s din cea mai nouă colecție a unui mare designer.

De aceea e important să discutăm ce e la modă în sezonul de toamnă iarnă 2018, dar și ce variante accesibile ne sunt la îndemână. Atât ca preț, cât și ca utilitate, zi de zi.

Dolce & Gabbana

Colecția de toamnă iarnă a casei Dolce & Gabbana înseamnă baroc, inspirație creștină – mai ales catolică și materiale grele somptuoase, ornate în fel și chip. Încă de la început suntem anunțați de printuri că această colecție se adresează acelor fashion sinners, adică victimelor păcătoase ale modei. Stilul Dolce & Gabbana a rămas constant în ultimii anii: avem parte și acum de broderii, materiale în culori și texturi bogate, precum catifeaua, dar și accesorii de inspirație catolică, precum cerceii în formă de cruce.

Alternativele la Dolce & Gabbana sunt numeroase, dar am ales o rochie pe care o puteți găsi la un preț rezonabil pe Aliexpress.

Rochie Aliexpress, 270 lei

Chanel

Dacă Dolce & Gabbana mizează pe mai mult în noua colecție, Chanel mizează pe mai puțin. Karl Lagerfeld a creat o poveste de basm, într-o pădure desprinsă parcă tot din basme. Vorbim așadar despre un look clasic, elegant, simplu. Accesoriile aurii și arămii amintesc și ele de culorile toamnei și se încadrează perfect în peisaj, iar materialele sunt fine, moi și prețioase. Atât atmosfera, cât și hainele ne îndeamnă parcă la nostalgie și reflecție, la un moment de bine în zilele blânde de toamnă.

Povestea Chanel pare mai greu de schițat pentru un buget normal, dar nu imposibil. Am ales un palton pe care îl puteți găsi și voi pe mangooutlet.com.

Palton Mango, 349 lei

Dior

Colecția mea preferată pentru sezonul de toamnă iarnă 2018 este, cu siguranță, cea a casei Dior. Designerul Maria Grazia Chiuri a creat haine pentru femeia modernă, fără a uita însă să-i pună în valoare feminitatea. Se simte inspirația din anii ’60, detaliile de tip patchwork și broderiile croșetate. Dar dincolo de aceste nuanțe, designerul pune în valoare femeia puternică, aducând pe podium un pic din lupta pentru drepturile femeilor. Nimic nu este însă ostentativ și nimic nu lezează conceptul de feminitate subtilă specific casei Dior.

Am ales un pulover care transmite un lucru bine știut de femeile din toată lumea: nu înseamnă nu. Întotdeauna.

Pulover Aliexpress, 104 lei

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *