De fiecare dată când ne bate noul an la ușă, ne gândim la ce vrem să facem anul următor, dar și la ce ne-ar plăcea să primim cadou de la viață. Poate de aceea începem anul salutându-ne familia și prietenii cu “La mulți ani!” și “Multă sănătate!” Indiferent unde ne dorim să ajungem și ce obstacole avem de cucerit, de sănătate avem nevoie cu toții. Și cum e la modă să adoptăm noi obiceiuri și să le numim “rezoluții”, avem și noi câteva idei. Vorbim despre 5 pași pentru o viață mai sănătoasă în 2019.

Mens sana in corpore sano

Sănătatea trupului începe cu o minte ascuțită și liniștită. Tot așa cum avem nevoie de mâncare sănătoasă, dar și de exerciții fizice, avem nevoie și de hrană și de sport pentru minte. Cititul este un obicei sănătos care ne ajută mintea să trăiască și imaginația să evolueze, zi de zi. Iar asta înseamnă că vom fi mai relaxați – fiindcă ce poate fi mai plăcut decât o vacanță în imaginar? Și mai performanți. Dezvoltarea imaginației implică și dezvoltarea priceperii noastre de a rezolva probleme, atât acasă, cât și la locul de muncă. Primul pas spre o viață mai sănătoasă în 2019 este antrenarea minții cu ajutorul lecturilor de toate felurile.

Photo: pinterest.fr

Alimentația sănătoasă, dincolo de mit

O altă expresie în limba latină spune că tot ce ne hrănește ne poate și distruge. Asta e adevărat atât la nivel metaforic, cât și în sens propriu. Să ne hrănim cu invidie, frică, angoase și gânduri rele înseamnă să mergem zilnic la fast-food cu sufletul. Însă nu doar sufletul trebuie protejat de excese, ci și corpul. Asta nu înseamnă însă nici să trăim sub teroarea a ce avem voie să mâncăm și ce nu. Din contră, pentru o viață sănătoasă, avem nevoie de o alimentație echilibrată și de măsură în tot ce facem. Echilibrul este secretul pentru o alimentație sănătoasă, dar și pentru un suflet liniștit și fericit.

Momente de grijă și răsfăț

Sănătatea și frumusețea se obțin din dragoste și grijă față de noi înșine, dar și față de cei dragi. Când noi ne simțim bine, altfel putem să-i susținem și să-i bucurăm și pe cei din jur. De aceea avem nevoie și de momente de grijă și răsfăț pentru o viață sănătoasă. Unul dintre tratamentele corporale la care putem apela după sărbători este criolipoliza. De ce? Pentru a fi în formă și a ne simți bine în corpul nostru! Elisabeta Silion, estetician și manager al Elskin Beauty Clinic București, ne-a dezvăluit câteva secrete pentru frumusețe trup și suflet, la început de an. Se pare că tratamentele corporale preferate de românce în 2018 au fost cele pentru slăbire localizată, în cm.

Criolipoliza redă aspectul flawless în zonele corpului cu surplus de grăsime. Este o procedură fără durere, fără bisturiu, care reduce până la 30% din excesul de țesut adipos de pe o anumită zonă, încă de la prima ședință. “Criolipoliza este cea mai în vogă procedură de slăbire localizată, preferată de doamne și domni, totodată. Este o metodă non-invazivă, nedureroasă și eficientă în același timp. Rezultate: între 2 și 7 cm în minus în circumferință după o singură ședință de o oră,” arată Elisabeta Silion, Elskin Beauty Clinic București.

Citește și: Totul despre criolipoliză: cum să slăbești în cm ușor și rapid

Tehnologie pentru trup și suflet

În ultima vreme, marile companii au apelat la studii și noi descoperiri tehnologice pentru a investi eficient în sănătatea angajaților. Aceste companii au observat că pot să reducă costurile asigurărilor medicale și a concediilor de boală, oferindu-le angajaților cadouri pentru un stil de viață sănătos. Brățările fitness și smart watch-urile pot fi cumpărate și folosite de oricine, chiar și de cei care n-au norocul să le primească cadou. Aceste dispozitive monitorizează numărul de pași pe care-i facem într-o zi, orele de somn, alimentația, pulsul și multe altele. Unele dintre ele fac uz de biometrie pentru a calcula probabilitatea de a ne îmbolnăvi. Se știe că prevenția este preferabilă tratării bolilor pentru oricine. Unul dintre cei 5 pași pentru o viață mai sănătoasă în 2019 este, deci, cumpărarea și folosirea unui dispozitiv modern care ne poate ajuta în acest sens.

Relativitatea timpului

Nu o să vorbim despre Teoria relativității generale, nici despre Albert Einstein. Însă la început de an aproape toți realizăm că timpul este, într-adevăr, relativ. Când tragem linie, ne gândim adesea că am pierdut prea mult timp îngrijorându-ne acasă sau la birou și prea puțin alături de cei dragi. Începutul de an este un moment bun pentru liste și listuțe, fie ele scrise sau mentale. Așa că e util să ne întrebăm cum ne-am dori să ne cheltuim timpul în 2019. Unul dintre pașii necesari pentru o viață mai sănătoasă este managementul eficient al timpului nostru pentru a trăi lucrurile cu adevărat importante. Ele pot fi noi călătorii, momente tihnite alături de oameni dragi, un abonament la sală sau la SPA sau noi aventuri care să ne bucure inimile în fel și chip.

O viață sănătoasă începe întotdeauna cu mici schimbări din interior. Gândiți-vă la ele ca la niște vitamine puternice pentru întărire fizică și morală. Aceste suplimente de sănătate și fericire pot fi administrate ușor la început de an, cu efecte rapide și benefice.

 

How to...

2 Replies to “5 pași pentru o viață mai sănătoasă în 2019”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *