Se spune că frumusețea începe din interior. Nicăieri nu este acest proverb mai adevărat decât atunci când vorbim de îngrijirea tenului. Un ten curat, hidratat și strălucitor este primul pas esențial pentru frumusețe, dar și primul pas pentru un machiaj de zi reușit. Iar frumusețea tenului nostru se naște în interior și apare ca efect al unui stil de viață sănătos. Putem să devenim creatoare de frumusețe pentru noi înșine dacă ținem cont de hidratare corectă și ducem o viață mai frumoasă, zi de zi.

Ce înseamnă hidratare corectă?

Tenul nostru este pânza pe care aplicăm machiajul pentru a scoate în evidență acele lucruri care ne fac speciale. Fie că natura ne-a înzestrat cu buze senzuale sau cu ochi demni de 1.001 de nopți, calitățile noastre ne ajută să fim unice în felul nostru. Iar machiajul este cea mai bună cale de a le evidenția. Însă orice machiaj wow începe cu o „pânză” aproape perfectă, adică cu un ten strălucitor, fără imperfecțiuni. De aceea avem nevoie de îngrijire și hidratare corectă a tenului.

Îngrijirea tenului începe chiar de la rădăcina acestui cuvânt, adică din dragoste și grijă față de pielea noastră. Iar hidratare corectă înseamnă: curățare în profunzime, tonifiere și folosirea unei creme ideale pentru tipul de ten.

Curățare în profunzime

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem învăța de la medicii esteticieni este că majoritatea procedurilor chirurgicale la care apelează femeile pot fi evitate sau măcar amânate. Am aflat acest lucru de la un medic renumit, care insista să menționeze că doamnele ignoră adesea curățarea tenului. Se pare că acest lucru duce, uneori, la agravarea imperfecțiunilor și deteriorarea tenului. Așadar, și la bisturiu. Secretul pe care medicul îl recomanda ca prim pas înainte de hidratare corectă este simplu și accesibil tuturor: folosirea zilnică a unui săpun dermatologic.

Tonifiere

Indiferent dacă alegem varianta recomandată de medicii esteticieni sau o alternativă pentru curățarea tenului, mai avem un singur pas până la hidratare corectă. Este vorba despre tonifiere, o infuzie de plante și ingrediente benefice tenului. Putem alege o loțiune tonică potrivită tipului nostru de ten sau chiar o apă termală, pentru un efect 4 în 1, înainte de hidratare. Aceste produse îndepărtează reziduurile de după curățare, fortifică și hrănesc pielea cu substanțe benefice, calmează și regenerează tenul. Un simplu gest practicat zilnic se poate dovedi salvator pentru ten.

Hidratare corectă

Cel mai important produs pentru o hidratare corectă a tenului este crema hidratantă de zi. Aceasta are însă mai multe efecte: hrănește tenul cu apă și substanțe benefice, creează o barieră protectoare împotriva factorilor de mediu și poluare, dar și o bază de machiaj excelentă. De aceea nu este ușor șă găsim o cremă de zi care să ne mulțumească din toate punctele de vedere. Recomandăm o variantă prietenoasă cu bugetul, cu ingrediente naturale de calitate, pe care noi am testat-o și ca bază de machiaj în cadrul ședinței foto realizate pentru acest articol. Este vorba despre Crema energizantă de zi de la Himalaya Herbals. Însa indiferent ce cremă hidratantă de zi alegem, aceasta trebuie să aibă calitățile menționate mai sus, pentru ca noi să o folosim zi de zi, fără probleme.

Frumusețea tenului începe din interior, cu hidratare corectă. Ea strălucește cu un machiaj de zi perfect, pe care îl puteți realiza ușor, urmând instrucțiunile de AICI. Pentru că noi credem în dragoste și grijă pentru ten și știm că ele pornesc de la o informare completă și corectă.

Proiect realizat împreună cu:

Model: Cristina Stoica

Foto: Vasi Cardon

Hair: Constantin Stinga

Concept realizat împreună cu Laura Perian – lpmakeup.ro

Și pentru că orice concept flawless presupune și… premii, nu uitați să participați la concursul de AICI, pentru a putea câștiga un set format din cremele de zi și de noapte recomandate de noi.

Beauty & Make-up

2 Replies to “Despre hidratare corectă: secretul unui machiaj de zi reușit”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.