Ori de câte ori vorbim despre un machiaj de seară flawless, ne gândim la petreceri udate cu șampanie, ori la întâlniri romantice la lumina lumânărilor. Nimeni nu vorbește însă despre ce se întâmplă după. Ne-am obișnuit să acceptăm drept final „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” și să nu punem întrebări. Însă orice prințesă adevărată știe că frumusețea începe cu dragoste și grijă față de sine, chiar înainte să apară prințul. De aceea este important să avem un ritual de demachiere corect și să alegem cu atenție crema de noapte.

Demachierea corectă ne ajută să îndepărtăm toate urmele zilei: impuritățile, dar și urmele machiajului de seară. Crema de noapte ajută tenul să-și recapete strălucirea, indiferent cât de grea a fost ziua anterioară. La fel cum noi avem nevoie de somn pentru a ne încărca gândurile și ideile, tenul nostru are nevoie de o cremă de noapte potrivită nevoilor lui.

Demachierea corectă

Indiferent cât de frumos este machiajul de seară, tot trebuie să-l îndepărtăm la finalul zilei. La fel cum noaptea îndepărtează grijile și problemele din minte, demachierea ne ajută să îndepărtăm eficient impuritățile și reziduurile de la nivelul pielii. Machiajul se îndepărtează cel mai bine cu lapte demachiant sau apă micelară, în funcție de tipul de ten. Produsele se aplică cu o dischetă de bumbac și mișcări circulare. Dacă este cazul, se folosește un demachiant special pentru a îndepărta machiajul ochilor. Se spală apoi față cu săpun dermatologic și se tamponează cu un prosop curat, fără frecare.

Tenul este pregătit pentru aplicarea apei tonice. Putem alege și o apă de flori, precum apa de trandafiri, de flori de portocal sau de lavandă, pentru a profita de aromaterapie. Așa, vom avea un somn mai bun, odihnitor.

Cum alegem crema de noapte

După ce apa tonică a fost absorbită, a venit momentul să aplicăm crema de noapte. Însă cum alegem un produs bun, potrivit cu nevoile tenului nostru? Trebuie să ținem cont de trei aspecte importante: capacitatea de hidratare, prezența ingredientelor naturale de calitate și textura produsului. Crema revitalizantă de noapte de la Himalaya Herbals este un exemplu bun. Este revitalizantă și hidratantă, datorită ingredientelor de calitate: merișor, cu efect răcoritor, hidratant și keratolitic, tărâțe de grâu, suc de lămâie – sursă naturală de vitamina C și crin alb, cu proprietăți hidratante. Are o textură perfectă: bogată, fără să încarce tenul.

Indiferent ce variantă alegem, crema de noapte trebuie să corespundă criteriilor despre care am vorbit mai sus. Ea trebuie să ofere tenului hidratarea de care are nevoie după o zi grea, ingrediente naturale de calitate și să aibă o textură mai bogată decât crema de zi.

Cum aplicăm crema de noapte

Am realizat o ședință foto specială împreună cu makeup artistul Laura Perian, pentru a ilustra această serie de articole dedicate tenului. În fotografii puteți vedea, așadar, nu doar cum arată un machiaj de seară perfect, ci și cum se aplică crema de noapte. Putem aplica crema sub forma unor semne tribale, pentru că e distractiv și amuzant. Sau o putem aplica exact ca la carte, sub forma unor puncte în diferite zone ale feței: pe frunte, sub ochi și pe obraji, pe bărbie și pe gât. Important e să folosim o cantitate perfectă (noi am folosit mai mult decât e necesar, pentru a fi vizibilă) și să masăm cu mișcări circulare până la absorbția corectă.

Unul dintre secretele aplicării cremei de noapte este masajul cu mișcări circulare la nivelul feței. Acesta stimulează circulația și ajută tenul să absoarbă în profunzime ingredientele hrănitoare din cremă. Masajul relaxează musculatura și ne ajută să avem un somn odihnitor.

CONCURS

Despre hidratare corectă am mai scris și AICI, materialele fiind realizate împreună cu makeup artistul Laura Perian, fotografa Vasi Cardon, hairstylistul Costi Stinga și modelul Cristina Stoica. Și cum nu există proiect de frumusețe complet fără un concurs pe măsură, vă oferim șansa de a câștiga un set format din cele două produse recomandate.

Participă AICI și poți câștiga și tu un set format din Crema energizantă de zi și Crema revitalizantă de noapte de la Himalaya Herbals.

Beauty & Make-up

6 Replies to “Crema de noapte, elixirul de după machiaj [CONCURS]”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.