Curiosity, micuțul robot trimis de NASA pentru a explora planeta roșie, a trimis recent către Terra un “selfie de pe Marte” ultimele imagini de pe Vera Rubin Ridge înainte de a coborî spre o regiune argiloasă de pe Mount Sharp, informează un comunicat al Agenţiei spaţiale americane.

Vera Rubin Ridge, o regiune muntoasă de pe Planeta Roşie, a fost casa robotului Curiosity pentru mai bine de un an, oferind cercetătorilor noi eşantioane pentru analiză.

Vezi și: Descoperă El Ateneo, cea mai frumoasă librărie din lume

Cu ajutorul instrumentului Mars Hand Lens Imager, aflat în vârful braţului său robotic, roverul a realizat, în data de 15 ianuarie, o serie de 57 de fotografii, pe care oamenii de ştiinţă le-au suprapus într-un ultim selfie din regiunea Vera Rubin Ridge.

Selfie de pe Marte – beat that, “influencers”

Locul în care robotul a excavat, botezat ”Rock Hall”, este vizibil în partea de jos a imaginii, în stânga faţă de poziţia roverului, potrivit echipei care se ocupă de misiune. Regiunea în care a fost făcută fotografia este mai prăfuită decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, din cauza unei furtuni de nisip.

Curiosity a explorat Vera Rubin Ridge din septembrie 2017, urmând acum să se îndrepte către o ”zonă argiloasă” află într-o vale, la sud de creasta Vera Rubin.

Curiosity ne arată cum se face un selfie pe Marte:

Robotul Curiosity. Selfie de pe Marte

Minereurile argiloase din această regiune ar putea scoate la iveală mai multe indicii despre lacurile antice din care s-au format nivelurile inferioare ale Mount Sharp, potrivit echipei de cercetători.

Curiosity a amartizat în vecinătatea Mount Sharp din Gale Crater în august 2012 şi a ajuns la baza muntelui în 2014. De atunci a traversat zone cu condiţii diferite, unde şi-au lăsat amprenta atât apa cât şi vântul.

Vezi și: Cultură pop sau filosofie?

Fun & Games

One Reply to ““Selfie” de pe Marte. Curiosity, gata de o nouă aventură pe Planeta Roșie”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *