Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Buenos Aires este librăria El Ateneo. Amenajată într-un teatru vechi de un secol, locul este un adevărat paradis pentru iubitorii de literatură și un obiectiv de bifat pentru orice călător pasionat de frumos.

O poveste cu happy-end

Cu fiecare reîncarnare de la înființarea sa, în anul 1919 – mai întâi ca teatru, apoi ca cinematograf și acum o librărie – clădirea Grand Splendid a impresionat întotdeauna cu stilul său maiestuos. Pvestea El Ateneo nu este una fără “peripeții”: construită acum 100 de ani, clădirea a fost la un pas să fie demolată în anul 2008. În cele din urmă, clădirea a revenit la viaţă, fiind transformată în librăria El Ateneo. În prezent, clienţi din întreaga lume îi calcă pragul în fiecare zi, fiind una dintre cele mai importante destinații din Buenos Aires.

Vezi și: Top trei cărți de citit iarna

El Ateneo – oficial, cea mai frumoasă librărie din lume

Recent, un post de televiziune de specialitate a desemnat-o drept cea mai frumoasă librărie din lume. Noi nu putem contesta sub nici o formă acest titlu. Oaspeții El Ateneo sunt întâmpinați cu fresce originale, balcoane rotunde elegante și draperii de culoare roșie. Interiorul clădirii rămâne astăzi la fel de uimitor ca atunci când a fost conceput pentru prima dată de arhitecții Peró și Torres Armengol. Tot acest “festin” vizual a fost posibil datorită unei mici averi investite de proprietarul actual al clădirii. Pereţii şi lojele au fost restaurate cu atenţie, iar scena şi cortina sunt tot acolo unde erau şi acum un secol.

Pian live și o carte bună

Proprietarii librăriei El Ateneo nu au neglijat nici atmosfera din interior. Pentru a se bucura de o experiență completă, clienții au posibilitatea să se retragă într-o lojă pentru a citi o carte. În acest timp, oaspeții sunt serviți cu o cafea, iar pe fundal se aud acorduri de pian live. O experiență flawless de care se bucură anual peste un milion de oameni din întreaga lume.

Vezi și: De ce trebuie să le spunem povești copiilor: Mica Sirenă

 

Fun & Games

3 Replies to “Descoperă El Ateneo, cea mai frumoasă librărie din lume”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *