Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asociat pietrele prețioase și semiprețioase cu o serie de proprietăți magice, potrivite pentru a trata diferite afecțiuni, dar și pentru a îmbunătăți mediul în care aceștia trăiesc. Pe de altă parte, oamenii din acele timpuri credeau în zeul soarelui și în zeița lunii, se închinau la ființe cu capete de animale și corpuri umane și erau convinși de realitatea magiei și de importanța ei pentru viitorul recoltelor. Cristaloterapia, indiferent cât de veche, are nevoie de argumente raționale pentru a ne câștiga încrederea.

Ce este, de fapt, cristaloterapia?

Se spune că pietrele prețioase și semiprețioase posedă capacitatea de a deține și de a transmite energie. Se mai spune și că această energie poate fi utilizată pentru a ajuta la vindecarea anumitor afecțiuni și pentru a îmbunătăți starea de bine, dar și pentru a înfrumuseța casele, birourile și spațiile de lucru. Experți în domeniu, bloggeri, terapeuți și entuziaști de toate felurile menționează și faptul că anumite cristale, precum cuarțul, au capacitatea de a absorbi energia negativă și de a-și ajuta posesorii să se concentreze și să direcționeze eficient energia pozitivă.

Cristaloterapia este o terapie alternativă apreciată inclusiv online de persoane precum Symone, care ne arată cum pot fi folosite cristalele pentru a rezolva probleme precum stresul, depresia, insomnia sau tristețea.

Citește și: INTERVIU…

Cristaloterapie sau terapie prin frumos?

Chiar dacă nu suntem convinși de proprietățile magice ale cristalelor, ori de faptul că natura le-ar încărca energetic într-un fel sau altul, frumusețea cristalelor ne impresionează pe toți. Cuarțul, de exemplu, este un mineral incolor, dacă este pur, care cristalizează în geode aparent fragile și reușește să aibă, totuși, valoarea 7 pe scara de duritate Mohs. Incluziunile nu îl fac mai puțin frumos, din contră! Acestea reușesc să coloreze mineralele de cuarț în nuanțele curcubeului, creând diferite cristale superbe, precum ametistul, citrinul, ametrinul sau cuarțul roz sau fumuriu.

Photo by Gabby Conde on Unsplash

Chiar dacă nu credem în magie în sens propriu, este aproape imposibil să nu remarcăm frumusețea cristalelor și să nu le dorim în casele și birourile noastre. Și, până la urmă, ce este frumusețea, dacă nu o adevărată magie!

Citește și: Oxette lansează…

How to...

One reply to “Cristaloterapia: adevăr sau provocare la gândire?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *