Frumusețea este o parte importantă a călătoriei noastre prin viață, iar ea poate îmbrăca cele mai diverse forme. Uneori, dăruim și primim frumusețe printr-o idee sau printr-un gând suportabil. Alteori ne lăsăm inspirați de basme, legende și mituri, de povești mai vechi decât lumea. Există și creatori de frumusețe, oameni care reușesc să mărească mitul, taina sau gândul, dar și să-l transmită mai departe, într-o anumită formă. Printre creatorii de frumusețe de acum se numără și atelierul de bijuterii Tales of Wolves din Marea Britanie. Fondatorii au vorbit despre lupi, libertate și frumusețe, dar și despre miturile care-i inspiră, într-un interviu fascinant.

Miturile și legendele sunt fac parte din cultura noastră și sunt importante în acest sens, dar unele dintre ele ne influențează și în interior, în adâncul propriei noastre ființe. Cum vă inspiră miturile și legendele să creați bijuterii?

Miturile și legendele au inspirat scriitori, artiști și poeți de-a lungul secolelor trecute și au stat la baza brand-ului nostru încă din prima zi. Imaginea lupului a avut multe semnificații în folclor, de-a lungul istoriei. Atunci când vine vorba de lupi, suntem mereu fascinați de natura lor mistică, de curajul, lipsa de frică și integritatea acestor creaturi apropiate zeilor, așa cum sunt cunoscuți lupii în mitologia celtică.

Printre animalele totem, lupii se remarcă prin puternicul lor simbolism. Lupul este privit drept un animal cu o intuiție extraordinară, cu instincte puternice, dar si drept un spirit neîmblânzit, liber. Atelierului de bijuterii Tales of Wolves îi place să le reamintească clienților săi că poartă o bijuterie în acord cu spiritul interior, mereu liber și neîmblânzit, care îi poate ajuta să-și descopere natura intuitivă. Toate acestea, în timp ce poartă o bijuterie cu adevărat frumoasă.

Numele brand-ului și site-ului vostru, Tales of Wolves (n.r. “Poveștile lupilor”), îmi amintesc de o carte pe care am citit-o recent, “Femei care aleargă cu lupii”. Este femeia ascunsă, copilul sălbatic, sursa voastră de inspirație?

Ne place mult această întrebare. Cartea “Femei care aleargă cu lupii” a jucat un rol important în alegerea numelui brand-ului nostru. Ne inspiră arhetipul femeii sălbatice, neîmblânzite, menționat în această carte. Noi toți purtăm în noi această sălbăticie, o forța naturală din interior care poate fi trezită dacă credem în ea. Noi ne raportăm așa la toți oamenii, indiferent de identitatea lor de gen, de religia sau rasa lor.

Există momente în viața noastră când ne oprim, când nu credem că suntem suficient de buni sau de pregătiți pentru a obține ceva, dar această forță neîmblânzită, puternică, creatoare este în noi toți, așteptând să fie eliberată. Bijuteriile noastre și amprenta mărcii noastre au fost create pentru a reaminti de existența spiritului neîmblânzit din interior.

Prin bijuteriile noastre, sperăm să le reamintim clienților noștri că totul este posibil, dacă ei au încredere în ei înșiși și își urmează instinctele și visurile.

Credeți în puterea vindecătoare a cristalelor? Este posibil ca purtarea anumitor bijuterii să ne ajute să ne găsim frumusețea interioară sau bijuteriile sunt doar simple accesorii la modă?

Da, credem în puterea vindecătoare a cristalelor! Cristalele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în acest scop, peste tot în lume. Este un mister care înconjoară aceste roci, iar “magia” lor se poate simți la atingerea, la purtarea și la prelucrarea cristalelor.

Fiecare cristal poate fi folosit într-un anumit proces de vindecare. Unele ne pot ajuta să ne vindecăm inimile și corpurile, altele ne pot proteja de energiile negative și unele ne pot fi de ajutor la examene sau la interviurile de angajare.

Cristalele sunt instrumente puternice pentru mințile și trupurile noastre.

În afară de proprietățile lor benefice, natura le-a creat și frumoase. Prin multitudinea lor de culori, texturi și sclipiri, ele arată minunat simple sau în combinație cu ținutele noastre preferate. Descoperirea frumuseții noastre interioare nu exclude moda, deși scopul nostru este de a oferi clienților piese magice în care investim mult suflet. Alegerea hainelor frumoase și accesorizarea cu bijuteriile minunate vor spori puterea cristalelor, făcându-ne să ne simțim bine și încrezători.

Și nu e nimic în neregulă cu asta! 🙂

Cum se fac bijuteriile voastre? Ce materiale folosiți?

Noi, cei de la Tales of Wolves, nu considerăm că luxul și frumusețea trebuie să aibă de suferit atunci când facem alegeri etice. Utilizarea exclusivă a materialelor non-toxice, care nu afectează negativ persoanele și mediul este prioritatea noastră principală! Suntem o companie vegană și eco, iar clienții noștri pot conta pe faptul că noi folosim doar materiale prietenoase cu mediul și ambalaje reciclate.

Când vine vorba de bijuteriile noastre, folosim argint de calitate superioară din Marea Britanie și ne procurăm cristalele de la vânzători de încredere cu recomandări etice similare. De câte ori putem, alegem furnizori aflați aproape de noi, pentru a sprijini și afacerile locale și pentru a reduce riscurile pentru mediu care apar la transportarea excesivă a produselor.

Pentru cea mai recentă colecție a noastră, “Realms of Bohemia”, am început să lucrăm cu argint aurit și am creat câteva piese noi de care ne-am îndrăgostit. Căutăm permanent noi materiale captivante pentru a crea noi piese interesante pentru clienții noștri.

Cât durează să creați o bijuterie?

Acest lucru depinde de câțiva factori. Totul începe cu o idee și cu multă inspirație. Apoi creăm panouri și ne adunăm și pentru a ne pune ideile cap la cap. Următorul pas este să ne transformăm ideile în desene, să ne jucăm cu forme și culori până la apariția modelului perfect.

Odată ce avem designul pregătit, începem să lucrăm la modul în care acesta poate fi adus la viață și, de asemenea, începem să achiziționăm părți și materiale necesare. Acest proces poate dura luni și este foarte interesant! Odată ce începem să realizăm fizic bijuteriile pe care le-am proiectat în prealabil, trebuie să lucrăm cu mare grijă și precizie. Nu ne grăbim niciodată să facem o bijuterie. Clienții noștri pot să-și dea seama că am pus multă dragoste și grijă în fiecare bijuterie pe care o vindem pe site. Ne place să ne asigurăm că bijuteriile noastre sunt rare și accesibile în același timp!

Dorim ca toate piesele noastre să rămână speciale și unice, astfel încât producem doar un număr limitat de bijuterii pentru fiecare design pe care l-am creat.

Exportați în România și în alte țări din U.E.?

Da, exportăm!

Oferim transport în România, în U.E. și în întreaga lume! Ne-ar plăcea să oferim 15% reducere cititorilor români pentru lunile iunie și iulie. E simplu: introduceți codul “flawless” la checkout.

Tales of Wolves are două colecții: Moonchild și Wanderlust. Fiecare piesă are un nume frumos, ca Titania sau Fearless. Ce v-a inspirat să le creați?

“Wanderlust” a fost prima noastră colecție, inspirată de dragostea noastră pentru călătorii. Suntem cu toții copii, nu numai ai părinților noștri, ci și ai acelui ceva măreț, ai cosmosului dacă vreți, iar “Moonchild” ne amintește acest lucru.

Începând cu luna ianuarie, am lucrat din greu la cea mai recentă colecție, “Realms of Bohemia”. Principala sursă de inspirație a fost acel ceva pe care zilele libere și calde de vară îl aduc în viața noastră. De asemenea, ne-am inspirat de la triburi și culturi diferite și din modul în care membrii acestora își împodobesc trupurile.

Numele pe care le alegem pentru produsele noastre sunt strâns legate de ceea ce ne-a inspirat să le creăm. Numele unei bijuterii poate fi numele unui loc pe care l-am vizitat, zei și zeițe care ne-au inspirat, povești sau poezii pe care le iubim, sau sentimente și mesaje pe care dorim să le trimitem clienților noștri. “Titania” poartă numele personajului din “Visul unei nopți de vară”, de Shakespeare. În piesă, ea este regina zânelor.

Dar “Fearless” (n.r. “Neînfricat”) a fost, în schimb, un mesaj pentru clienții noștri. Piesa a fost creată în speranța că ar putea ajuta persoana care o poartă să trăiască fără frică și să aibă încredere în ea însăși.

Cum vreți să se simtă femeile când vă poartă bijuteriile?

Vrem ca femeile (dar și bărbații) să se simtă frumoase, puternice și încrezătoare atunci când poartă bijuterii Tales of Wolves. Sperăm ca bijuteriile noastre să le reamintească clienților noștri că ei sunt unici și să îi însoțească în călătoria lor prin această lume.

(ENGLISH)

Beauty is a big part of our journey through life and it can take different forms. Sometimes we can give and receive beauty by simply sharing an idea or a thought. At times, we are inspired by tales, legends and myths, by stories from times long gone. Some of us design beauty and expand myth, wonder and thought in doing so. Tales of Wolves is a UK based jewellery label that creates beauty inside and out. Founders C. and D. talk about wolves, freedom and beauty, but also about the myths that inspire them in a fascinating interview.

Myths and legends are a big part of our culture, but we also make some of them part of our inner selves. How do they provide inspiration for your jewellery?

Myths and legends have inspired writers, artists and poets for centuries, and have helped to shape our brand since day one. The image of the wolf has had many different meanings in Folklore throughout history. When it comes to the wolf, we were always fascinated by the mystical nature surrounding wolves, by the emblem of bravery, fearlessness and integrity, a creature walking closely with the gods, as known in Celtic mythology.

Regarding Spirit animals, wolves, out of all power animals, have one of the strongest symbolisms in our view. The wolf is known to have a highly developed sixth sense or third eye, powerful instincts, intuition and a wild, free spirit. Tales of Wolves jewellery likes to remind the person wearing it of their inner wild and free spirit, helping to discover one’s intuitive nature, while wearing beautifully designed pieces.

The name of your brand and website, Tales of Wolves, reminds me of a book I recently read ‘Women who run with the wolves’. Is the inner woman, the wild child, your source of inspiration?

We love this question! ‘Women who run with the wolves’ played a big part in choosing the name of our brand. We are inspired by the wild woman archetype mentioned in the book. All of us carry this wild, natural force inside, which can be awakened when believing in it. We then transpose this to all humans, regardless of their gender identity, religious believe or race.

At some point in our life we hold back, may think we are not good enough, or not able to achieve something, but this wild, powerful, creative force is within us, waiting to be released. Our jewellery and the ambience of our brand is to remind us of the wild inner spirit within.

We hope, through our jewellery, we can remind our customers to believe that everything is possible, if they trust in themselves and follow their instincts and dreams.

Do you believe in the healing power of crystals? Can jewellery wearing help us find our inner beauty or is it just a fashion statement?

Yes, we believe in the healing power of crystals! Crystals have been used for healing purposes since ancient times across the globe. There is a mystery surrounding these beautiful rocks, one can feel the magic when holding, wearing or working with crystals.

Different crystals have different healing purposes. Some can help us to heal our hearts and bodies, others can shield us from negative energies and some can even aid us through exams or help us succeed in an important job interview. They are powerful tools for our bodies and minds.

In addition to all their amazing properties, nature also made them beautiful.

With their abundance of colors, breathtaking textures and luxurious sparkles they look simply stunning by themselves or combined with our favorite outfits. Finding our inner beauty doesn’t exclude being fashionable, although our focus is to provide our customers with magical soulful pieces, wearing beautiful clothes and adoring your body with stunning jewellery enhances the power of the crystals, making us feel good and confident. And there’s nothing wrong with that ! 🙂

How is your jewellery made? What materials do you use?

We at Tales of Wolves believe that luxury and beauty need not be compromised when making ethical choices. Using only non-toxic materials that do not harm people nor the environment is our number one priority! We are a vegan and eco conscious company, so our customers can rely on us only using vegan friendly materials and recycled packaging materials.

When it comes to our jewellery we use fine, high quality sterling silver from within the UK and source our crystals from trusted sellers with ethical records only. Wherever we can, we choose suppliers located closest to us to support local businesses as well as reducing our carbon footprint by excessively shipping products across the globe.

For our most recent collection “Realms of Bohemia” we started working with Gold Vermeil and created a few brand-new pieces that we really love. We are constantly exploring more exciting materials to create interesting new pieces for our customers.

How long does it take to create a piece?

This really depends on a few factors. Everything starts with an idea and lots of inspiration. We then move on to creating mood boards to gather and collect our ideas. The next step is drawing up our ideas and designs, playing around with shapes and colors until the perfect designs emerge.

Once we have the concrete designs ready, we start working on how the design can be brought to life and we also start sourcing parts and materials to work with. This process can take months and is a very exciting process indeed! Once we physically start making the pieces of Jewellery we designed beforehand, we have to work with great precision and care, we never rush making a piece. We believe our customers can tell the love and care we put into every piece we sell on our website. We like to keep our jewellery rare and affordable at the same time!

We love for our pieces to remain special and unique, so we only produce a certain number of pieces for every design we created.

Do you ship to Romania and other EU countries?

Yes, we do!

We ship to Romania, the EU and all over the world! We would love to offer 15% off to all Romanian readers for the months of June and July! Simply enter code “flawless” at the checkout.

Tales of Wolves features two collections: Moonchild and Wanderlust. Each piece has a beautiful name like Titania or Fearless. What inspired you to create them?

“Wanderlust” was our first ever collection, it was inspired by our love for road trips. We’re all children, not just from our parents, but also from something greater, the cosmos, “Moonchild” reminds us of that.

Since January, we’ve been working hard on our latest collection, “Realms of Bohemia “. The main inspiration was the care free feeling warm summer days bring to our lives. We also took inspiration from a diversity of tribes and cultures and how they adorn their bodies.

The names we pick for our products are closely connected to what or who inspired us to make them. This could be the name of a place we visited, gods and goddesses that inspired us, stories or poems we love, or feelings and messages we want to send out to our customers.

“Titania” was named after the character in Shakespeare’s “A Midsummer Night’s Dream”. In the play, she is the queen of the fairies. Be “Fearless” was a message to our customers. The piece was created in the hope it could help the person wearing it, being reminded to live fearless and to trust in themselves.

How do you want women to feel when wearing your jewellery?

We want women (and men) to feel beautiful, powerful and confident when wearing Tales of Wolves.

We hope our jewellery can remind our customers how unique they are and accompany them on their journey in this world.

Fashion & Accessories

2 Replies to “INTERVIU Tales of Wolves – Despre acele bijuterii care te însoțesc în călătoria prin lume”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *