Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina poate fi vizitat acum cu un click distanță, după ce a fost digitalizat complet, grație unui proiect comun al Case de Licitații A10 by Artmark, în colaborare cu Muzeul Județean de Artă Prahova.

Putem intra virtual în casa în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a petrecut ultima parte a vieții. Cea mai impozantă încăpere a casei este atelierul de pictură, care găzduiește și șevaletul artistului.

Pe 15 mai se împlinesc 183 de ani de la nașterea pictorului național Nicolae Grigorescu, cel care a lăsat moștenire României duioasele țărăncuțe și peisajele cu orizont fără sfârșit, care reflectă perfect sufletul satului românesc.

Cu această ocazie, Casa de Licitații A10 by Artmark în colaborare cu Muzeul Județean de Artă Prahova au digitalizat Muzeul dedicat pictorului național Nicolae Grigorescu.

Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu din Câmpina a fost digitalizat complet

Cum vizităm Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”

Prin accesarea site-ului artmark.ro, utilizatorii au posibilitatea să intre virtual în casa în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a petrecut ultima parte a vieții și unde a realizat cele mai remarcabile creații – unele dintre acestea fiind în continuare expuse în casă.

Turul virtual al casei-muzeu însoțește vizitatorii începând cu holul intrării, care surprinde căldura locuinței și poartă privitorul către un colț oriental, format din lucrări colecționate de pictor din Istanbul, holul oferă accesul către camera de zi unde Nicolae Grigorescu încingea discuții cu Barbu Delavrancea, Octavian Goga sau cu George Coșbuc.

Tot aici, privitorii vor admira una dintre variantele de mari dimensiuni ale „Carului cu boi”.

Totuși, atelierul de pictură rămâne a fi cea mai impozantă încăpere a casei, fiind și cea mai mare cameră, care găzduiește șevaletul artistului pe care stă sprijinită una dintre ultimele lucrări ale artistului, neterminată: „Întoarcerea de la bâlci”.

Fiecare cameră a casei-muzeu impresionează prin seria de lucrări importante din creația artistului, rămase în cadrul inițial în care au fost aranjate de pictor.

„Expoziția virtuală salută totodată proiectul de lege de instituire a datei de 15 mai, ziua Nicolae Grigorescu, drept zi culturală națională, dedicată artelor frumoase românești, care se află în dezbatere în Parlamentul României, proiect care are în vedere scoaterea în evidență a creației pictorului Nicolae Grigorescu și aducerea unui omagiu activității artistice și moștenirii pe care a lăsat-o culturii românești”, arată cei de la Artmark, într-un comunicat citat de Mediafax.

Citește și – POEZIE ȘI PARFUM: STARLIGHT DE LA VIORIS, UN PARFUM ROMÂNESC

Lifestyle & Leisure

3 Replies to “Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”, digitalizat complet. Iată cum îl poți vizita de acasă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.