Mă bucur sincer să scriu o recenzie de parfum românesc. Pasiunea pentru parfumuri, la fel ca cea pentru literatură, este una în care emoțiile și gândurile se împletesc cu nuanțele pentru a forma noi stări. De aceea, poate, întotdeauna este mai ușor să vorbim pe limba noastră și în emoțiile noastre. Însă Starlight nu este doar un simplu parfum românesc, ci are meritul de a fi mai mult, mult mai mult. O aromă creată de o mână de maestru, perfect amestecată, fină și senzuală, din ingrediente naturale și sintetice, la un preț mai mult decât convenabil. Ce mi-aș putea dori mai mult?

Ce este și cum miroase Starlight de la Vioris?

Așa cum îi spune și numele, Starlight este un parfum floral, centrat în jurul unei iasomii stelare. În deschidere este proaspăt și amărui, se simt bine notele de citrice și cele de ceai, iar inima parfumului bate aproape de clasice precum Dolce&Gabbana, varianta clasică, roșie, și Amarige de la Givenchy. Cu toate acestea, Starlight este mai fin decât primul și mult mai puțin amar decât cel de-al doilea. Notele florale de iasomie, trandafiri, violete, flori de portocali și flori de cireș sunt amestecate perfect, iar cele de bază, de ambră, lemn de cedru, mosc, vanilie, balsamuri și coumarină, dau parfumului o caracteristică foarte senzuală.

De fiecare dată când am purtat Starlight, am fost întrebată ce port, iar reprezentanții de sex opus au remarcat senzualitatea parfumului într-un fel care mi-a amintit de clasicul Dolce&Gabbana. Cu toate acestea, Starlight nu este doar un parfum senzual, tot așa cum nu este doar un parfum românesc.

Citește și: Poezie și parfum…

Ce emoții inspiră Starlight?

Vioris este o companie fondată de doamna Viorica Opriș, care este și realizatoarea parfumurilor și care, în perioada 1972-1990 a lucrat în colectivul de creație al Laboratorului SC Farmec SA Cluj Napoca. Această doamnă talentată are „nas” și „mână” de maestru, iar fiecare creație Vioris reflectă acest lucru din plin. De aceea spun că Starlight nu este doar un parfum senzual, adică nu este un parfum pe care să-l porți pentru alții. Chit că atrage complimente atât de la bărbați, cât și de la femei, Starlight este în primul rând un parfum care îndeamnă la visare.

A fost creat din dragoste și pasiune pentru parfumuri, iar asta se simte, și a fost creat de o româncă, și asta, iarăși, se simte. În plus, față de multe alte creații Vioris, Starlight are un nume extrem de potrivit, căci pe mine mă duce cu gândul la versurile lui Mihai Eminescu:

La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.

Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmăreşte încă.

La steaua, Mihai Eminescu

Puteți achiziționa Starlight de AICI, la un preț mai mult decât convenabil, dar e bine să știți că articolul nostru NU a fost realizat în parteneriat cu acest site, ci constituie o recenzie onestă a unui parfum superb.

Citește și: Parfum similar cu…

Beauty & Make-up

3 Replies to “Poezie și parfum: Starlight de la Vioris, un parfum românesc”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *