2021 va fi altfel, ne-am spus în primele zile din ianuarie, cu speranță. Pentru prima dată în ultimii ani, probabil, nu ne mai dorim mai mult, tot mai mult, ci mai puțin: mai putină izolare, mai puțină îngrijorare, mai puțin gri. Ne dorim un singur lucru și el se cheamă normalitate. Normalitatea, cred eu, are miros de citrice și de briză a mării. Nu e niciodată prea mult. Normalitatea înseamnă simplitate, eleganță și zâmbete multe. Dacă ar fi un parfum, normalitatea ar fi Lanvin – A girl in Capri.

Galben Illuminating, una dintre culorile anului 2021

Așa cum ne-a obișnuit la început de an, Pantone a ales deja culoarea anului 2021. Surpriza a fost că anul acesta are nu una, ci două culori complementare, alese pentru a simboliza frumusețea elementelor care se completează reciproc: Ultimate Gray și Galben Illuminating. Griul de piatră și ceață ne amintește că rezistăm împreună, chiar și în vremuri nesigure. Galbenul iluminează și aduce un plus de optimism, de bucurie și de speranță. Galben este și ambalajul Lanvin – A girl in Capri, iar parfumul miroase a galben, a citrice și a flori de citrice, a briză și a flori cremoase.

Photo by Liza Pooor on Unsplash

„Combinația acestui Ultimate Gray, ca simbol al rezistenței, cu un galben vibrant exprimă un mesaj pozitiv și chiar norocos. Practică și solidă precum rocile, dar în același timp caldă și optimistă, această combinație ne îndeamnă la rezistență și la speranță. Avem nevoie să fim curajoși și încrezători, pentru că aceste două calități sunt esențiale spiritului uman,” spune Leatrice Eiseman, Director Executiv al Pantone Color Institute.

Un parfum cu adevărat galben: Lanvin – A girl in Capri

Întâmplător sau nu, am văzut cu toții că acest galben vibrant și-a făcut deja apariția pe podiumurile de modă, dar și în magazinele de fast fashion. Purtăm mai mult galben pentru că avem nevoie de mai mult optimism. De ce n-am alege și un parfum galben, simplu și elegant? Lanvin – A girl in Capri a fost creat de Sophie Labbe și are note de vârf citrice, precum lămâia Primafiore, bergamota și piperul roz. Notele de mijloc sunt floarea de grepfrut și notele marine, iar la bază regăsim note lemnoase cu accent marin, ambră și mosc alb.

Deși a fost creat de același parfumier care a dărut casei Bvlgari Jasmin Noir și Splendida Tubereuse Mystique, și casei Salvatore Ferragamo colecția de parfumuri cu aromă ultra-feminină, Signorina, Lanvin – A girl in Capri este diferit. De o simplitate care amintește de creațiile lui Jean-Claude Ellena pentru Hermes, acest parfum galben este simplu și superb, ca un haiku.

Ce poezie asortăm galbenului luminos?

Dacă am găsit parfumul potrivit pentru starea de spirit potrivită anului 2021, nu înseamnă că aici ne oprim cu metaforele. Avem nevoie de frumusețe la fiecare pas, tot așa cum avem nevoie și de optimism. Iar dacă nu cunoaștem încă niciun haiku românesc ușor de asortat acestui parfum optimist, Lanvin – A girl in Capri, avem la dispoziție o creație a lui Nichita Stănescu.

Mă ridicam din somn ca din mare,
scuturându-mi şuviţele căzute pe frunte, visele,
sprâncenele cristalizate de sare,
abisele.

Va fi o dimineaţă neobişnuit de lungă,
urcând un soare neobişnuit.
Adânc, lumina-n ape o să-mpungă:
din ochii noştri se va-ntoarce înmiit!

Mă ridicam, scuturându-mi lin undele.
Apele se retrăgeau tăcute, geloase.
Plopii mi-atingeau umerii, tâmplele
cu umbrele lor melodioase.

Dimineață marină, de Nichita Stănescu

Citește și: Parfum similar cu…

Găsim Lanvin – A girl in Capri pe Notino, makeup.ro și Parfimo, dar articolul nostru NU a fost realizat în parteneriat cu aceste site-uri, ci constituie o recenzie onestă a unui parfum superb.

Beauty & Make-up

8 Replies to “Poezie și parfum: Lanvin – A girl in Capri”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *