Meditația este o practică mintală utilizată din cele mai vechi timpuri, care implică concentrarea atenției și relaxarea minții într-un mod conștient. Există nenumărate forme de meditație, dar, în general, meditația implică găsirea unui loc liniștit și concentrarea atenției asupra unui obiect, unui act sau unui gând. De exemplu, poţi alege să te concentrezi pe procesul de respirație, pe anumite senzaţii, cuvinte sau fraze. Contemplarea frumosului face şi ea parte din tehnicile utilizate în acest sens, iar noi ţi-am pregătit 5 citate despre frumuseţe care te vor ajuta să meditezi uşor.

Cea mai uşoară tehnică de meditaţie

Multe persoane trăiesc cu impresia că meditaţia nu e deloc uşoară, ori că au nevoie de anumite cunoştinţe şi condiţii speciale pentru a medita. Nimic mai fals! Tot ce trebuie să faci în acest scop este să urmezi 7 paşi uşori şi să perseverezi. Cu timpul, acest proces devine din ce în ce mai uşor şi poţi trece la tehnici mai avansate. Pentru început, însă, e nevoie doar de 7 paşi simpli pentru a începe să meditezi şi pentru a te putea bucura de efectele benefice ale acestei practici. După ce stăpâneşti paşii de mai jos, îi poţi aplica utilizând cele 5 citate despre frumuseţe furnizate de noi:

  1. Stai confortabil, în poziție verticală.
  2. Închide ochii uşor, fără a te forţa să îi ţii închişi.
  3. Respiră adânc.
  4. Verifică-ţi corpul și observă orice senzație.
  5. Fii conştient de toate gândurile care apar.
  6. Dacă observi că mintea ta rătăcește, concentrează-te asupra respirației.
  7. Deschide ochii când ai terminat.

Citate despre frumuseţe şi rolul lor în meditaţie

Odată ce stăpâneşti tehnica de mai sus, adică atunci când ţi se pare că te poţi concentra activ şi conştient asupra respiraţiei şi senzaţiilor corporale, fără ca mintea ta să mai rătăcească, poţi trece la nivelul următor. Pentru ca lucrurile să fie cât mai uşoare pentru tine, noi am pregătit o serie de citate despre frumuseţe. Acestea te pot ajuta să te concentrezi, dar şi să înţelegi că lumea din jurul tău este frumoasă. Mai mult, rolul lor este acela de a-ţi demonstra că şi tu ai un loc unic în această lume mare şi frumoasă, şi că eşti, la rândul tău, o fiinţă încărcată de frumos.

Beneficiile meditaţiei

Meditația te poate ajuta în perioadele de stres, căci această practică reduce anumite procese fiziologice asociate cu stresul, aşa cum sunt tensiunea musculară și respirația rapidă și superficială. Datorită faptului că ajută la concentrarea atenției și la relaxarea minții, meditația te poate ajuta să reduci anxietatea şi să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. De asemenea, această practică te poate ajuta şi să-ţi creşti puterea de concentrare și claritatea gândirii. Conform agenției federale CDC, practica de concentrare asupra respiraţiei şi a unor idei, aşa cum sunt aceste citate despre frumuseţe, poate crește gradul de conștientizare a momentului, poate reduce stresul, poate promova relaxarea și poate îmbunătăți creșterea personală și spirituală.

Citeşte şi: Puterea…

Citeşte şi: Delia…

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *