Finalul lunii martie aduce pe scena de la Teatrul EXCELSIOR două reprezentații ale spectacolului Urâtul de Marius von Mayenburg, regia Mădălin Hîncu. Vorbim despre un spectacol care şi-a propus să atace prejudecățile de toate felurile, pentru a ajunge la adevărurile incomode de dedesubt. Cele două reprezentaţii vor avea loc vineri, 31 martie și duminică, 2 aprilie, ora 19:00, la Teatrul EXCELSIOR.

Spectacolul Urâtul de Marius von Mayenburg. Despre ce e vorba

Conform descrierii oferite pe pagina teatrului, spectacolul Urâtul îl aduce în prim-plan pe Lette, un angajat normal al unei firme normale. Lette află că este îngrozitor de urât şi ajunge să se creadă şi că succesul lui profesional este puternic influenţat de acest aspect. Din acest motiv, Lette decide să facă o operație estetică prin care să îşi schimbe complet aspectul facial. După intervenția chirurgicală, Lette devine deosebit de frumos, însă viaţa lui urmează un parcurs haotic. Pentru o vreme, Lette gustă din plin succesul, însă viitorul îi va dovedi că trebuie să plătească scump acest succes.

Ce spune regizorul Mădălin Hîncu

Cred că textul lui von Mayenburg vorbește despre cum coșmarurile noastre cele mai profunde se pot ascunde sub masca dorințelor noastre cele mai arzătoare. Cred că dramaturgul schițează cadrul unei problematici foarte complicate care definește societatea contemporană: ajungem să ne dorim lucruri pe care nu le dorim. În ce măsură visele noastre sunt cu adevărat ale noastre și nu sunt, de fapt, produsul unui context dictat de standarde artificiale? Putem pune semnul egal între ce este popular și ce este valoros?

Mădălin Hîncu

De ce este de interes acest spectacol

Teatrul EXCELSIOR a găzduit în ultima vreme o serie de reprezentaţii excelente ale unor spectacole excelente. KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune spectacole la care am avut ocazia să participăm anul trecut, în timp ce Romeo şi Julieta au apărut pe scena teatrului într-o reprezentaţie originală, contemporană şi trilingvă. De aceea, spectacolul Urâtul este şi el unul promiţător. Mai mult, Marius von Mayenburg este unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani din Germania, iar piesele sale sunt apreciate de criticii din întreaga lume.

Citeşte şi: Probabil…

Citeşte şi: Romeo…

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *